Menu

Kuidas valida endale sobiv voodi?

  • Kirjutas Sisuturundus

Foto: Unsplash.com

Inimesed veedavad kolmandiku oma elust magades. Ööuni taastab energiavarusid ning turgutab organismi ja selle funktsioone. Une kvaliteet mõjutab meie meeleolu, füüsilist enesetunnet ja produktiivsust ning sõltub paljudest erinevatest asjaoludest - sealhulgas voodi sobivusest. Samuti teeb hästi valitud voodi magamistoa funktsionaalsemaks ning seal veedetud õhtud ja hommikud meeldivamaks. Seega võib öelda, et õige voodi valimine on kodu möbleerides üks olulisemaid otsuseid.

Millega voodi valimisel arvestada?

Magamisaseme valimine on otsus, mis jääb sinu und ja heaolu aastateks mõjutama. Seega tasub see põhjalikult läbi mõelda. Voodi valimisel soovitame lähtuda järgnevast:

  1. Õigest suurusest
  2. Pere magamisharjumustest
  3. Voodi funktsionaalsusest
  4. Voodi välimusest

Vali õige suurusega voodi

Voodi suuruse valimisel tuleks lähtuda kahest faktorist: toa ruumikusest ja voodi kasutaja(te)st. Enne valikuga tutvumist tee kindlaks voodi maksimaalne laius, mis jätab piisavalt ruumi voodi ümber mugavalt liikumiseks, voodisse pääsemiseks, voodipesu vahetamiseks ja soovi korral ka üheks või kaheks öökapiks. Magamisaseme valimisel tuleks arvestada ka voodi kasutaja pikkuse ja kaaluga - voodi olema vähemalt 20 cm pikem, kui sellel magaja. Kellel on ruum väga piiratud, võib eelistada diivanvoodit.

Voodi suurusele mõeldes tuleks arvestada ka voodi kõrgusega, sest see mõjutab seda, kui lihtne on voodisse minna ja sellelt tõusta. Kõrgust valides tuleks arvestada voodi kasutaja pikkuse ja vanusega. Eakamale inimesele on sobiv kõrgus, mis tagab mugava voodisse minemise ja sellelt tõusmise, eriti oluline.

Arvesta magamisharjumustega

Enne voodi valimist on hea läbi mõelda, kes voodit kasutavad. Sellest, kas sa magad üksi või partneriga ja kas sul on lapsi või lemmikloomi, kes armastavad kaissu pugeda, sõltub, milliste mõõtudega voodit peaksid eelistama. Nii üksi magades kui ka voodit jagades on oluline, et see oleks piisavalt ruumikas enda sirutamiseks, ümberpööramiseks ja magamisasendi vahetamiseks.

Pered, kus kasvavad väikesed lapsed, võivad eelistada eriti laia voodit, kuhu mahub nädalavahetustel kogu pere. Samuti sobivad laiemad voodid neile, kes armastavad magamisasemel laiutada. Ideaalis on voodi piisavalt suur seal mugavalt magamiseks, kuid samal ajal nii väike, et selle ümber jääb parajalt liikumisruumi. Neile, kes soovivad, et nende lapsed või lemmikloomad kergemini kaissu pääseksid, võib paremini sobida madalam voodi.

Vali funktsionaalne voodi

Voodit valides mõtle ka sellele, kui oluline on hoiuruumi olemasolu. Kui sinu kodus napib ruumi hooajaväliste riiete, kohvrite, voodipesu jm hoiustamiseks, siis on sahtlite või pesukastiga voodi suurepärane lahendus lisaruumi tekitamiseks. Ka spetsiaalse hoiuruumita voodite puhul on tavaliselt võimalik nende all olevat ruumi panipaigana ära kasutada - sellisel juhul eelista kõrgemat voodit.

Kui sa armastad voodis lugeda või telerit vaadata, siis eelista voodit, millel on mugav peats. Voodipeatsi teevad veel funktsionaalsemaks integreeritud lambid, kõlarid, telefoni laadimise kohad ning riiulid.

Foto: Unsplash.com

Vali voodi, mis sobib sinu magamistuppa

On oluline, et sa naudiksid lisaks voodi funktsioonidele ka selle väljanägemist ning et see sobiks magamistoa atmosfääri ja kujundusega. Endale kõige meeldivama välimusega voodi valimine võib olla raske, sest valik on lai. Mõtle eelnevalt, millise disainiga voodi sobib sinu magamistoa kujundusega ning kas voodi eesmärk on tuppa sulanduda või pilku püüda. Samuti mõtle sellele, millist stiili magamistoas taotled.

Madalama peatsi ja jalutsita voodi sulandub ülejäänud ruumi, samas kui uhke peatsi ja jalutsiga voodi mõjub toa keskpunktina. Puitraamiga voodi loob koduse ja hubase atmosfääri, metallraamiga voodi sobib modernse stiiliga koju. Magamistoa aktsendina toimiv voodipeats võib olla ka polsterdatud ning naha või kangaga kaetud, samuti metallist sepistuste või puidust graveeringutega kaunistatud. Ka voodi kõrgus mõjutab magamistoa üldist muljet ja atmosfääri - madalam voodi loob maalähedase, minimalistliku ning ruumika mulje ning sobib paremini väiksemasse ruumi, samas kui kõrgem voodi lisab kuninglikkust ning sobib hästi kõrge laega ruumi.

Kokkuvõte

Voodi valimine on oluline otsus, mis mõjutab sinu une kvaliteeti ja füüsilist ning vaimset heaolu. Et valida endale sobiv voodi, tuleks hinnata oma magamistoa ruumi, magamisharjumusi, voodi funktsionaalsust ja välimust.

Tutvu magamisasemete valikuga 1a.ee e-poes ning leia endale sobivaim voodi!

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD