Menu

Võru Linnapäevad: Tule ja veendu, koton om hää!

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Võru linn tähistab tänavu oma 237. sünnipäeva 19.–22. augustini toimuvate traditsiooniliste linnapäevadega, mille mitmekesine programm pakub ühtviisi põnevust igale vanusegrupile.

Tänavu neli päeva vältavate pidustuste ühendavaks teljeks on viimastel aastatel traditsiooniks kujunenud perepäevad: reedel, 20. augustil on kavas sportlik perepäev „Sport hoit tujo hää” ja laupäeval, 21. augustil perepäev „Koton om hää”. Linnapäevade sisse mahub hulgaliselt sportlikke tegevusi, laulu ja tantsu, kavas on laadad ja töötoad, samuti terve rida põnevaid näitusi. Eelmisest aastast alates peetakse pidustused siiski mõnevõrra väiksemas formaadis, kuna koroonaviiruse levik ja sellest tulenevad reeglid seavad ürituste korraldajaile oma piirid. Piirangutest tulenevalt on tänavuste pidustuste märksõnadeks hajutatus, ettevaatus ja tervisetõendid.

Perespordipäeval, 20. augustil kell 12 on Võru keskväljakul esindatud murdmaasuusatamine, korvpall, laskesuusatamine, judo, kergejõustik, maadlus, suusahüpped, orienteerumine, iluvõimlemine, vabatants. Proovida võib ekstreemset trossilaskumist Ekstreempargi juhendamisel. Kõiki alasid saab katsetada tasuta. Esinevad võimlemisklubi Janika Võru osakond, võimlemisklubi Sirutus, Easylegs Crew vabatantsuklubi. Kell 13.30 toimub mõttespordiks mälumäng „Kümme hetke olümpiamängudelt”.

Kell 13 esitleb Võru lastefestival tsirkusestuudio Folie tänavaetendust „À la Folie”.

Maailmatasemel žongleerimine, Hiina mast, hoogne ja positiivne etendus kogu perele.

Kell 15 algab lõbus 1784 meetri teatejooks neljaliikmelistele võistkondadele. Teatevahetused: 1000, 700, 80 ja neli meetrit. Arvestus: pered, spordiklubid, kollektiivid, sõpruskonnad. Võistkondade registreerimine: www.vorumaaspordiliit.ee.

Kell 17 on Võru vaskpillipäevade festivali taasiseseisvumispäeva kontsert „Hõbedased helid vabale Eestile”. Esinevad: Festivalibrass, Tallinna trompetiansambel, Eesti Noorte Brass ja Festivaliorkester. Dirigendid Priit Sonn, Valdo Rüütelmaa, Villem Endel Tiits, Aavo Ots.
Kell 21 saab nautida õhtut ansambliga Vennaskond koosseisus Tõnu Trubetsky, Allan Vainola, Roy Strider, Anti Pathique, Hedwig Allika ja Anneli Kadakas.

Laupäeval, 21. augustil kell 9 läheb Võru keskväljakul ja kirikuesisel platsil lahti vilgas tegevus linnapäevade laadal. Kaupleja reeglitega saab tutvuda leheküljel www.vorufolkoor.ee ja laadale saab registreerida Margus Külma tel 522 6374 või e-postiaadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Kella 10–16 ootab linnarahvast Võru lastefestivali laste ja noorte käsitöölaat.
Vanatehnikanäitusel näeb põnevaid autosid.

Kella 10–15 saab osaleda Võru keskväljakul perepäeva „Koton om hää” töötubades. Tasuta saab meisterdada Võru kunstikooli töötubades, teha klaasist, puidust, kivist, paberist, pärlitest, vildist põnevad esemeid, suuri paberlilli. Tasulised on vaid läikivad tätoveeringud (kolm eurot).

Teadusesõbrad saavad näha Estonia_TUIT töötoas mikroskoobiga, kes elab sinu suus, proovida ennast molekulaarbioloogi rollis, mängu vormis õppida, kuidas erinevaid DNA juppe saaks kokku panna ühte uute omadustega molekuli. Parimate osalejate vahel loositakse välja auhindu!

Perepäeval pole unustatud ka kõige nooremaid linnakodanikke. Neile korraldab mõnusa mänguala Võru loovuskool.

Spetsiaalselt ettevalmistatud drift’i-puldiautod ja laheda raja seab üles OÜ Cufa.

Keskväljaku laval toimuvad meeleolukad kontserdid, päeva juhib Anu Koop.

Kella 10.30–11 saab suurel ekraanil vaadata multifilme „Kunksmoor” ja „Jussikese seitse sõpra”.

Kell 11 ootame kõiki kuulama Laikrete perebändi kontserti. Perekond Laikred on täiesti tavaline Eestimaa perekond, kellele on antud and muusika. Igaühel on erinevat moodi – kes loob, kes arranžeerib, kes salvestab, kes mängib erinevaid pille, kes laulab jne … Nii ongi hea, sest kokku moodustab see rõõmsa eesti pere terviku: 17aastane Jordan – löökpillid, laul, ksülofon; 15aastane Andre – klahvpillid, laul (vahel bass, ksülofon, ukulele, kitarr); kümneaastane Rael – laul, flööt, ukulele; viieaastane Nora, Piret – kitarr, laul (vahel bass, klahvpillid, ksülofon); Tõnu – bass, laul (vahel kitarr, klahvpillid). Kontserdile järgneb Võru tantsukeskuse esinemine alati emotsionaalsete tantsijate ja tantsudega.
Kell 12.15 algav lasteteatri Võlumaa kogupereetendus „Kessu ja Tripp” sobib vaatamiseks kogu perele (lastele alates neljandast eluaastast). Seekord seiklevad Kessu ja Tripp šokolaadilaos, lendavad helikopteriga, meisterdavad söögitegemise aparaati ja mängivad poodi. Etenduse „Kessu ja Tripp” on Robert Vaidlo samanimelise raamatu ainetel lavale seadnud Eeva Savolainen ja Kristiine Truu.

Kell 13 näete positiivse energiaga JJ-Street tantsukooli tantsijaid ja kell 13.30 Võru kunstikooli tantsurühma Katariina.

Kell 14 – Võru linnapea tervitus ja suur sünnipäevatort.

Suurel ekraanil saab näha 2021. aasta lastefestivali „Rõkkab rõõmust maakera” läbi suve kestnud sündmuste kaunemaid hetki.

Perepäeva lõpetab kell 21 algav tantsuõhtu ansambliga Regatt.

Täname kõiki linnapäevade korraldamises kaasa löövaid ettevõtteid-asutusi, kunstnikke ja kunstiõpetajaid, lauljaid, tantsijaid ning nende juhendajaid, kes ikka ja jälle linnarahvale kodutunnet loovad!

Koroonaviiruse levikust tingitud võimalike piirangute tõttu võivad lehes väljakuulutatud ürituste tingimused muutuda. Kõige värskem info Võru linnas toimuvate avalike ürituste kohta leiad linna veebilehelt www.voru.ee.

Perekond Laikred on täiesti tavaline Eestimaa perekond, kellele on antud and – muusika.

Kogupereetendus viib Kessu ja Tripi šokolaadilattu seiklema, helikopteriga lendama, söögitegemise aparaati meisterdama ning poodi mängima. Etenduse „Kessu ja Tripp” on Robert Vaidlo samanimelise raamatu ainetel lavale seadnud Eeva Savolainen ja Kristiine Truu

20. augustil kell 13 esitleb Võru lastefestival tsirkusestuudio Folie tänavaetendust „À la Folie”.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD