Menu

Kvaliteetsetel tekstiilidel on pikk eluiga

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Kvaliteetsed tekstiilid tõstavad igapäevast elukvaliteeti

Kaasaegses ja mugavas ühiskonnas on kahtlema on iga inimese jaoks oluline elukvaliteet ja seda mõjutavad tegurid. Igapäevast elukvaliteeti saab hinnata erinevate tegurite põhjal sõltuvalt inimese elustiilist. Mõned inimesed tunnevad, et nende elukvaliteeti tõstab näiteks igapäevane sportimine ja liikumine värskes õhus, teised hindavad elukvaliteedi puhul elukeskkonda ja selle turvalisust. Mõistagi sõltuvad kõik elukvaliteedi seisukohalt olulised tegurid inimete endi eelistustest. Kuid peaaegu iga inimese jaoks on elukvaliteedi hindamise puhul oluline ka kodu ja sellega seonduvad omadused. Üheks kodu sisustuse puhul otseselt elukvaliteedile mõju avaldavaks esemeks on erinevad kodudes kasutuses olevad tekstiilitooted. Tõepoolest kui mõelda elukvaliteeti parandavate toodete peale, siis tõe poolest ei ole tekstiilitooted need, mis esimesena meelde tulla võiksid. Kuid tegelikkuses on kodudes kasutusel suur hulk erinevaid tekstiilist valmistatud tooteid, mis on inimestele abiks elukvaliteedi parandamisel.

Miks tasub eelistada kvaliteetset toodet

Kui rääkida elukvaliteeti mõjutavatest toodetest kodus, siis selle puhul mängivad rolli erinevad tekstiilid nagu voodipesud, saunalinad, käterätikud, voodipesud, köögirätikud, erinevad tekstiilist köögitarvikud nagu pajakindad, kohvikannu soojendi, põll, pehmed istumise alused, tekid, padjad, pleedid, päevatekid ja palju muud. Selle loetelu põhjal on ilmne, kui ulatuslikult kasutavad inimesed enda kodudes igapäevaselt just tekstiilist tooteid. Kuid elukvaliteeti saavad parandada vaid sellised tekstiilitooted, mis on ka ise kvaliteetsed ning suudavad funktsionaalsete omadustega inimeste igapäevast elukvaliteeti tõsta. Kvaliteetse toote puhul võib kindel olla, et toode täidab kasutamiseks ettenähtud funktsiooni ning kestab kaua, suutes seeläbi tõsta ka kasutaja elukvaliteeti. Seega peamine põhjus miks eelistada kvaliteetseid tooteid on nende tõhusus ja pikk eluiga. Suurepärase kvaliteediga tekstiilid on saadaval https://www.nostrahome.ee

Millised on kvaliteetsete tekstiilide tunnused

Kui rääkida kvaliteetsetest tekstiilidest, siis iga toote puhul on olemas kindlad tunnused, mille puhul saab ära määrata toodete kvaliteedi. Näiteks froteest rätikute, saunalinade ja käterätikute puhul on toote kvaliteedi kõige olulisem indikaator rätiku tihedus, mida väljendatakse grammides. Mida suurema tihedusega rätik on, seda suurem on ka kvaliteet. Keskmise kvaliteediga rätikute tihedus on kuskil 300-400 grammi, kõrge kvaliteediga rätikute tihedus on vahemikus 400-500 grammi. Kvaliteetsete suure tihedusega rätikute parimaks omaduseks on pehmus ja suurepärane imavus. Teine oluline kvaliteedi indikaator, mis on üsna universaalne ja kehtib kõikide tekstiilide puhul, on õmblused ja nende kvaliteet. Tugevad, mitte hargnevad õmblused on just need, mis aitavad tagada tekstiilide pika eluea ka pärast mitmeid pesukordi ja kuivatustsükleid.

Kuidas tunda ära ebakvaliteetsed tekstiilid

Kuna visuaalselt vaadates näevad enamik tekstiile esmapilgul välja ühesugused ja tundub keerukas aru saada, milles nende erinevus seisneb ja kuidas teha vahet kvaliteetsel ja ebakvaliteetsel tekstiilil. Tundub keerukas ülesanne, kuidas tunda ära ebakvaliteetsed tekstiilid. Esimene kõige olulisem erinevus, mis ei pruugi vaadates silma hakata, kuid on tuntav käega puudutamisel on tekstiili kasutamiseks valmistatud kangas ja teised materjalid. Näiteks odavast kangas valmistatud voodipesud on puudutusele kareda, mistõttu on oht isegi nahaärrituse tekkeks. Samuti kasutatakse odavate voodipesude puhul ebakvaliteetseid detaile, tihti läheb esimese asjana katki näiteks tekikoti või  padjapüüri kinnitav lukk.

Ebakvaliteetne tekstiil võib olla kahjulik tervisele

Ebakvaliteetsete  tekstiilide kasutamisega kaasneb lisaks  funktsionaalsuse puudumisele ka oht tervisele. Tihti on ebakvaliteetsete tekstiilide valmistamisel kasutatud odavaid materjale, mille päritolu ei ole teada ning võib juhtuda, et kasutatud materjali on töödeldu nahale kahjulike keemiliste ainetega. Selle tulemusena võib tekkida nahaärritus või nahalöövi ning halvimal juhul isegi allergia, mille puhul on tegemist juba tõsisemat sorti tervisehädaga, mis vajab tähelepanu ja eraldi tegelemist. Seega on tekstiilide koju valimise puhul väga oluline lisaks toote omadustele pöörata tähelepanu ka selle kanga koostisele. Tundliku nahaga inimestel on soovitatav kasutada loodusliku päritoluga materjale, mis ei ole keemiliselt töödeldud.

Ka kvaliteetsed tekstiilid vajavad õiget hoolt

Kui inimene mõistab, et kvaliteetsed tekstiilid, mis on kodus igapäevases kasutuses ning mängivad olulist rolli igapäevase elukvaliteedi parandamise ja tõstmisel, siis on ta õigel teel ning saam ise ellu kvaliteedi osas kaasa rääkida. Kuid samas tuleks püüda mõista ka asjaolu, et tooted, mida inimene kasutab igapäevaselt enda eest hoolitsemiseks vajavad ka ise õiget hoolt, et tagada nende pikk eluiga.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD