Menu

Kuidas valida kullast kihlasõrmust

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Kuidas valida kullast kihlasõrmust

Kullast sõrmuseid on väga erinevaid. Neid leidub laias karaatvalikus ning mitmetes toonides. Pole ime, et kuld on kihlasõrmust valides populaarne valik! Kui kaalute lisada kullast sõrmus oma ehtekollektsiooni, on oluline aru saada kuldsõrmuste omadusi, hooldust, stiili ja põhitõdesid.

Kuld Pakub Valikuid

Enamikke väärismetalle, näiteks hõbedat ja plaatinat, leidub vaid ühes värvitoonis. Lisaks sellele on nende ehete hooldusel ja puhastusel kindlad puhastusnõuded. Kuld erineb teistest väärismetallidest aga oluliselt.

Kulda võib kombineerida teiste metallidega. Kullast sõrmustele lisatakse tihti erinevaid kalliskive, mis teeb need omapäraseks ja unikaalseks. Kuna valikuid on palju, tuleb kulda tundma õppida.

Kulla Puhtus

Kuld on pehme metall. Sellega on raske töötada ning seetõttu lisavad juveliirid kullast sõrmuste tegemisel juurde teisi metalle. Kulla karaadid näitavad kulla puhtust ning määravad hinnaklassi ja vastupidavuse. Seetõttu on tähtis endale ehte valimisel teada sõrmuse puhtust. Võtke kullast sõrmuse valimisel arvesse järgmist:

  • 24k kuld on kõige pehmem, puhtam ning kalleimat tüüpi kuld.

  • 18k kuld tähendab, et ehtesse on lisaks kullale lisatud ka üks kolmandik mingit muud metalli.

  • 14k kuld koosneb umbes 58% kullast ning 42% muudest metallidest.

Kulla Värvitoonid Kihlasõrmustel

Kuna kulda segatakse tihti teiste metallidega, muutub ka kullast ehte värv. See pole aga üldse halb asi – värvivalikuid on rohkem ning on suurem võimalus, et leiate endale sobiva sõrmuse. Kullale võidakse lisada hõbedat, vaske, tsinki või niklit.

  • Kollane värv on nii puhtal kullal kui ka kullasulamitel, millesse on lisatud hõbedat või vaske. See on ideaalne valik klassikaliste teemankihlasõrmuste jaoks.

  • Valge kulla toon on natuke soojem plaatina toonist. Kullast sõrmus saab selle tooni, kui sulemisse lisada hõbedat või niklit. Tänu oma läikele sobib see suurepäraselt kõikide kalliskividega, eriti teemantitega, ning on eriti populaarne valik noorte kihlujate seas.

  • Roosa kuld on kihlasõrmuste seas vähe levinud unikaalne valik. Kuld saab roosa tooni pärast sulamisse vase lisamist. See läheb hästi kokku soojades toonides kalliskuvidega, seal hulgas roosade safiiride ja rubiinidega. Samuti sobivad roosa kullaga teemantid.

Kihlasõrmust otsides ei saaks olla paremat valikut kui kuld. Valikus on palju värvitoone, stiile ning karaade. Laia valiku kullast sõrmuseid, nii pulmaks kui igapäevaseks kandmiseks, leiate https://jahonts.com/ee e-poest.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD