Menu

Top 3 Kuulsamat Eestlast Maailmas

  • Kirjutas Sisuturundus

Top 3 Kuulsamat Eestlast Maailmas

Eestis elab keskmiselt 1.3 miljonit inimest ning kuigi riik ei ole suur ja riigil on olnud raske end majanduslikult üles ehitada peale Nõukogude Liidu lagunemist, valiti arenguks õige suund.

Nüüdseks on eestlased end tõestanud mitmel alal ja seda eriti tehnoloogias ning selle arengus. Eestit ennast peetakse infotehnoloogia harulduste pärinemis kohaks ning sealt alguse saanud unikaalsed startup firmad kannavad üldjuhul nime unicorn (ehk müstiline lendav hobune, kellel on otsa ees kaunis ja haruldast välimust pakkuv sarv).

Kuigi kasiinod ja online mängud pole just väga populaarsed eesti leiutajate hulgas, siis on paljud tuntud eestlased neid mänge mänginud, eriti just meelelahutus tegelased. Ühekordsed eri boonused on tuntust kogunud enim spordi erialadel ning olümpiamängude panustamise ning seda eriti aktiivselt viimastel aastatel.

Tuntumate eestlaste edetabelit väisavad siiski mitmed erinevad erialade esindajad. 

Kelly Sildaru

Freestyle suusataja ja trikitajana maailmameistriks väisatud Kelly Sildaru, teenis oma esimese kuldmedali Winter X mängudel vaid 13.aastasena. Noor tüdruk nakatus lumesporti juba väga väiksena ning on üles end ehitanud kui professionaalne nais talisportlane, keda sponsoreerivad paljud välismaa kui ka kodumaa firmad. 

Välismaal tuntakse Kellyt kui kaunist ja noort neidu kes vallutab mäenõlvasid ning spordibaase meisterlikult ning julgelt, olenemata oma vanusest. Kelly edu ja julgust on kajastatud maailmakuulsates spordiväljaannetes ning meedias. 

Eestlaste jaoks on tegemist noore naisterahvaga, kes õpib siiani Tallinna Saksa Gümnaasiumis ning kelle treener on siiani olnud tema enda isa Tõnis Sildaru. Ka Kelly vend võistleb suusatajana ning koos on õde ja vend vallutanud välismaalastest spordinautjate poolt. Lisaks on Kelly võitnud Eesti noorsportlase auhinna. 

Carmen Kass

Väidetavalt elavad kõige kaunimad naised Eestis. Ka faktipõhiselt pärineb enim naismodelle ka Eesti pinnalt. Üheks neist on tuntumaks Carmen Kass, kes alustas oma karjääri supermodellinduses juba 14.aastasena. Juba algusest peale saatis teda edu, mis võimendus kui Carmen kolis 18.aastasena Pariisi, Prantsusmaale. Aastal 2000 valis moeajakiri Vogue ta aasta modelliks ning peale seda väisas Carmen mitmete agentuuride maju, poseerides ajakirjade kaantel (Elle, Vogue, Image jt). Kõige kuulsamad moedisainerid on kasutanud teda oma brändi näona ning Carmen on esindanud mitmete brändide loomingut suur show’el.

Arvo Pärt

Eestlased on laulurahvas ning mida enam, tasustatud kui rahvas, mille varamus on enim üles kirjutatud folklaulu varamuid maailmas. Eesti kuulsaim helilooja Arvo Pärt on siiani üks enim hinnatud muusikamaaloojaid maailmas, ning enim kuulatud heliloojaid ajaloos. 

80ndate aastate alguses kolis Arvo Pärt Eestist eemale saksamaale, kus sai alguse tema loomingu järgmine faas. ECM plaadifirma all vaimulikku ning klassikalist muusikat loov helilooja on loonud maailmatuntud muusika loomis stiili tintinnabuli stiili, mida viljelevad lisaks Arvole ka paljud teised välismaa heliloojad. 

Maailmale on Arvo Pärt tuntud kui Tabula rasa looja ning tema muusikat kasutatakse nii reklaamide, brändide kui ka muusikaga seotud kunstiliste projektide jaoks kõikjal maailmas. Eestis on Suure Munamäe lähedal asutatud tema elutöö auks ka muuseum ning maja, ning keskus on külastajatele avatud alates 2018.aastast. 

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD