Menu

Miks on vastastikune toetus oluline?

  • Kirjutas Sisuturundus

Miks on vastastikune toetus oluline?

Tugevat suhet iseloomustab vastastikune toetus. Emotsionaalne suhtlemine ja usaldus mõjutab suhte kõiki aspekte alates igapäevastest toimingutestkuni intiimeluni. Teades, et saame oma partnerit täielikult usaldada, on meil kergem lõõgastuda ning end vabamana tunda

Miks on emotsionaalne tugi vajalik?

Inimestel, keda pole õpetatud ennast tundma, on raske ka teisi mõista. Kui saad aru oma tundemaailmast, oskad oma mõtteid ka teistele väljendada ning saad ka aru, miks on oluline, et sinu partner oma tundeid sulle väljendada oskaks. Kui saate teineteisest aru, on teil lihtsam ka teineteisele toeks olla.

Emotsionaalne tugi hõlmab suhte kõiki valdkondi. Sinna alla kuuluvad empaatia, partneri julgustamine ning ka tema tunnete ja mõtete aktsepteerimine, isegi kui teie arvamused kokku ei lähe.

Oskus partnerit ära kuulata ning talle nii heas kui halvas olemas olla, aitab paremini toime tulla konfliktide ja lahkhelidega.

Miks on vaja teineteist toetada?

Toetav suhe on tervislik suhe. See aitab tugevdada intiimsust ning lubab mõlemal partneril eraldi (ja koos) kasvada ja areneda ning olla enesekindlamad.

Teineteise toetamine aitab hoida emotsionaalset tervist

Kui sa toetad endale olulisi inimesi, tõstab see su enesehinnangut ja enesekindlust. Seega on toetus kasulik mõlemale osapoolele: nii aitajale kui abivajajale. Inimesed on sotsiaalsed olevused ning me ei peagi üksi kõikide oma muredega hakkama saama.

On üsna ilmselge, et igapäevane kriitika ning solvangud õõnestavad enesekindlust ning ei pane kedagi hästi tundma. Komplimendid, julgustused ning kiidusõnad toimivad aga vastupidiselt. Need tuletavad meile meelde, et oleme hoitud ja armastatud.

See aitab saavutada isiklikke eesmärke

Mõnikord jääb meil oluliste otsuste tegemisel puudu sihikindlusest ja julgusest. Partneri toetus on sellisel puhul eriti oluline! Kui sa endasse ei usu, on väga oluline, et keegi meile meelde tuletaks, et see, mida teeme on õige.

Teineteise toetamine aitab üle saada probleemidest ja kriisidest

Emotsionaalne tugi võib tõsiselt aidata kaasa vaimsele tervisele. Nagu mainisime ka enne, on inimesed sotsiaalsed olendid ning tõsistest probleemidest võib olla väga raske üksi jagu saada. Sel puhul on partneri toetus lausa hädavajalik, sest see aitab tulla toime stressi ja leinaga ning võib vähendada ärevust.

See aitab parandada intiimelu

Selleks, et saaksid seksuaalvahekorda tõeliselt nautida, on vajalik emotsionaalne side ning rahulolu. Sügav teineteisemõistmine aitab sul end mugavalt tunda ning seeläbi lõõgastuda, sest siis tead, et saad oma kallimaga kõiki kogemusi, soove ja ootusi ilma piinlikkuse ja hirmuta jagada.

Kui saad oma partneriga kõigest rääkida nii poliitikast, oma sügavaimatest tunnetest kui ka seksleludest, tekitab see turvatunde. Sellest tulenevalt on ka intiimsuse nautimine ning seksuaalsetest teemadest rääkimine palju lihtsam. Suhe, kus nõutakse pidevalt, et partner end muudaks ning tuletatakse meelde, et ta pole täiuslik, tekitab pingeid nii voodis kui ka väljaspool magamistuba.

Kuidas oma partnerit toetada?

Kui sa tunned, et sul puudub partneriga emotsionaalne side või sul on raskusi oma tunnete väljendamise ja toetuse avaldamisega, saame sind aidata. Võimalusi enda avamiseks on palju, kuid kõige tähtsam on esmalt probleemist aru saada.

Püüa sõnastada, mis teie suhte kasvu takistab. Kui tead probleemi, on kõike muud võimalik õppida. See, kuidas oma toetust kõige paremini väljendad, on suuresti seotud sinu isiksuse ja iseloomuomadustega.

Ole empaatiline

Empaatia on emotsionaalse toe üks tähtsamaid aspekte. Kui õpid olema empaatiline, saad paremini oma partneri mõtteid ja tundeid mõista. Läbi selle on lihtsam teda toetada. Vaadates oma kallimat empaatiaga, näitad talle, et sa pole tema vaenlane, vaid sõber. Nii toetad teda kaudselt ning tekitad usaldust.

Õpi kuulama

Tihti on teiste probleeme ja hädasid kuuldes meie esimene reaktsioon kohe “tule kustutamine”. Proovime võimalikult kiiresti lahendust leida, aga see pole alati vajalik, sest tihti on teisele inimesele lahendused juba teada. Piisab tähelepanelikust kuulamisest, ilma kriitika ja targutavate kommentaarideta. Kõik ju tahavad, et neid aeg-ajalt lihtsalt ära kuulataks.

Pööra oma partnerile täielikku tähelepanu

Kui olete kahekesi, pange telefonid ja arvutid kõrvale ning lülitage telekas välja. Pole üllatus, et sotsiaalmeediasõltuvus võib suhetele hävitavalt mõjuda. Kui oled pidevalt telefonis, võib see partnerile märku anda, et ta on sinu arvates liiga igav ning et kümned ja sajad inimesed internetis on huvitavamad. Kui olete koos, olge päriselt koos.

Ärge unustage füüsilist lähedust

Füüsiline lähedus on ülimalt oluline osa suhtest. See aitab tugevdada kiindumust ning paneb mõlemad partnerid end olulisena ja armastatuna tundma. Kui intiimsuse ja helluse näitamine on igapäevaelus keeruliseks muutunud, tehke teadlikke pingutusi: katsetage uusi asju (näiteks lelusid, mis on leitavad SUPERSEX veebipoest) ning üllatage teineteist.

Emotsionaalne tugi tagab suhte pikaajalisuse ning tugevuse. See ei kehti ainult igapäevaste murede, vaid ka intiimelu kohta. Ilma toetuse ja usalduseta on ka seksi nautimine keeruline.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD