Menu

Läheks ehk ümbermaailmareisile?

  • Kirjutas Sisuturundus

Läheks ehk ümbermaailmareisile? FOTO: Pixabay

Kas sinu pikaajaline unistus on olnud reis ümber maailma või kuhugi eksootilisse ja kaugesse paika? Tunned, et nüüd on aeg, et see täide viia? Kui nii, siis palju õnne ja edu. Oma unistuste täitmiseks on alati õige aeg! Kuidas aga planeerida pikka reisi: mida selle juures arvestada, mida kaasa võtta ja kuidas leida reisimiseks vahendid? 

Mida mõelda enne reisi planeerimist?

Enne seda, kui hakkad reisile minema, mõtle läbi, mida sa teed oma tööga, ehk isegi kooliga või kinnisvaraga, mida oled soetanud. Töö on siinkohal väga oluline: kas sa saad seda jätkata ka mujalt maailmast või peaksid selle pikemale pausile panema. Elamiseks vajalikud vahendid saad töötamisega, kuidas planeerid tagada sissetuleku ka reisimisel. Kui sa saad jätkata oma töö tegemist ka siis, kui reisid maailmas ringi, on väga hea, sest see tähendab, et vähemalt mingi osa rahast on sul olemas, et reisida ja maailma avastada.

Sissetulek

Kui sa pead töölt ära tulema ja sa ei ole kindel, kas ja kui kiiresti leiaksid töö mõnes teises riigis, kuhu plaanid sõita, siis võib tekkida vajadus lisaraha järele. Mõtle, kui palju saad enne reisi kõrvale panna ja säästa. Ehk on sul võimalik teha lisatööd ja võtta rohkem projekte, mis on tulusad? Kui ei, siis tagatiseta väikelaen on võimalus puuduoleva summa katmiseks. Iga laen, sh tagatiseta väikelaen on raha laenamine pangalt, sa pead arvestama, et sellega kaasnevad ka kohustused. Laen kohe kätte annab sulle muidugi võimaluse finantside lihtsamaks planeerimiseks, aga mõtle enne, kas laen kohe kätte on see, mille kohustustega suudad toime tulla.

Kui sul on Eestis kinnisvara, pane enda maja või korter üürile, et saaksid reisil olles selle pealt teenida. Iga lisasumma on palju väärt ja annab sulle võimaluse, kuidas paremini hakkama saada. Hakka juba aegsasti endale üürilist otsima, sest see võib võtta paar kuud aega, sõltuvalt sellest, kus sinu kinnisvara asub.

Dokumendid

Nüüd, kui sa tead, mida teed enda tööga ja kuidas leiad raha, et reisile minna, tuleb hakata mõtlema järgmistele sammudele. Üheks selleks on dokumendid, ilma nendeta ei saa sa reisida. Pööra ka tähelepanu sellele, kui kaua need kehtivad, väga paljudesse riikidesse ei saa sa siseneda, kui dokumentide aegumiseni on jäänud 6 kuud. Uute dokumentide tegemine on aeganõudev, seega vaata aegsasti üle, millised on reisitingimused siht riikidesse ja kui kaua sinu dokumendid kehtivad.

Reisipiletid

Nüüd aga kõige põnevam osa! Aeg on leida endale lennupiletid! Mida varem hakkad reisi planeerima, seda parem, sest siis on sul võimalik saada hea hinnaga pakkumisi. Lennupiletite ostmiseks on väga erinevaid platvorme ja lennufirmasid. Tutvu nende kõigiga, et leida sobivad piletid. Samuti, kui oled paindlik reisi kuupäevade osas, siis on sul võimalik leida soodsamaid pakkumisi. Vahest piisab paari päeva muutmisest, et saada soodsama hinnaga piletid.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD