Menu

Suvised plaanid ei oota ehk kuidas garanteerida mõnus puhkus?

  • Kirjutas Sisuturundus

Suvised plaanid ei oota ehk kuidas garanteerida mõnus puhkus?

Päikselised rannailmad, lõputud matkarajad ning võimsad äikesetormid on vaid paari hetke kaugusel. Suvi on aeg, millal enamik meist natukesekski aja maha võtab. Sellest, et puhkusest kõik võimalik kätte saada, tasub ette planeerida ning just nüüd on viimane aeg suveks plaane teha.

Plaani ette või otsusta viimasel hetkel?

Keegi ei keela mõnel kenal suvehommikul otsustamast, mida teha ja kuhu minna, ent nii viimasel hetkel on autorendid tühjad ja majutuskohad täis. Veel on aga lootust midagi leida, eriti kui oskad populaarsematest kohtadest kaugemale piiluda.

Suviseks reisiks saab ette valmistuda ka siis, kui sa ei tea päris täpselt, kuhu soovid minna. Mingid vajalikud asjad on universaalsed: päikeseprillid, nokamüts või päikesekübar, rannarätikud, ujumisriided, suvised kerged üleriided, päikesekaitse, kaasaskantav esmaabikomplekt, korduvkasutatav veepudel ning kott, kuhu see kõik mahutada.

Muidugi ei lähe kõike alati vaja, ent see on hea baaskomplekt. Alustades reisivarustuse soetamist täiesti nullist, ära pelga soetada kvaliteetseid tooteid, mis kestavad pikalt. See võib tähendada, et rahakotist on vaja otsida välja krediitkaart, ent pikas plaanis tasub kvaliteetsete toodete eelistamine alati ära.

Alatine küsimus ehk kuidas reisida?

On inimesi, kes eelistavad alati oma autoga ringisõitmist ja telgis ööbimist. Ent ka sellise lihtsama reisi õnnestumiseks peab ette mõtlema. Esiteks sõiduvahend – keegi ei taha rikkuda puhkuseelamust sellega, et auto ütleb üles imekaunis, ent inimtühjas sihtpunktis. Kui avastad ülevaatuse käigus vea, mis nõuab kohest tähelepanu, saab probleemi lahendamiseks kasutada kas sääste või võimalust võtta kiirlaen. Selliselt saab auto korda enne, kui hakkad puhkusele liikuma.

Teiseks - kõik matkaks vajalik. Kas olemasolev matka- ja reisivarustus on endiselt ühes tükis ja kasutamisvalmis? Aegajalt tuleb ühte või teist matkatarvet parandada, puhastada või välja vahetada. Võimalik, et unustasid osta, millest eelmisel puhkusel puudust tundsid. Veel on õnneks aega, et viga parandada. Ning kui kõik on kasutusvalmis, leia hea koht, kus peamist matkavarustust hoida. Tänu sellele saad vajaliku kaasa haarata ja puhkusele suunduda vaid mõne minutise koduskäigu järel!

Ära pelga netivaba lahendust

Töö tegemiseks on netiühendus tõesti vajalik, ent kas puhkuse sihtkohtade valimisel peaks üheks faktoriks olema hea netiühendus? Kõige suurem kiusatus tagasi nutimaailma põgeneda tuleb igavusega. Planeeri puhkusele meelelahutust, mis ei nõuaks nutiseadmeid ega internetti. Selleks võta kaasa klassikaline kaardipakk, väiksemad lauamängud, pallimängudeks sobilikud pallid aga ka head raamatud, millesse sukelduda. 

Kui netivajadus võrrandist eemaldada, on koheselt palju rohkem võimalusi, et veeta äge suvepuhkus Eestist lahkumata. Mängu tulevad ka kõige kaugemad metsanurgad – tihtipeale mugava tiigi, järvesilma või jõega, üksikud merelaiud ning inimtühjad rannaribad.

Üritustega täidetud suvi

Ette planeerides ei ole ohtu, et kuuled alles suve lõpupäevadel mõnest üritusest, kuhu oleksid soovinud väga minna. Võta aega ja vaata üle kõik festivalid, kontserdid ja laadad – väga võimalik, et mõni üritus, millest sa pole isegi kuulnud, võib saada suve tipphetkeks! 

Tehes endale juba nüüd selgeks, mis üritused kus ja millal toimuvad, saad töö juurest vabu päevi võtta ning ka majutuse ära planeerida, mis on tihtipeale suurimaks probleemiks. Ära pelga ka väiksemate kohtade ettevõtmisi! Külapäevad, laadad ja muud ettevõtmised suudavad üllatada.

Ole valmis proovima puhkusel midagi uut. Jah, hea on jälgida traditsioone ning naasta kohtadesse, kus oled juba mitmeid kordi käinud, ent uute põnevate traditsioonide loomiseks on vaja teha esimene samm. See võib tähendada siit mõne ürituse esmakordset külastamist, uue majutuskoha proovimist, linna kuhu pole varem jõudnud või rannapuhkuse asemel saarele liikumist.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD