Menu

Uus viis laenu saamiseks: krediidikonto

  • Kirjutas Sisuturundus

Uus viis laenu saamiseks: krediidikonto

Inimesed on pöördunud krediidikontode poole kui kiirema ja kättesaadavama viisiga raha laenamiseks. Krediidikontod muutuvad Eestis üha populaarsemaks, sest need pakuvad paindlikumat viisi raha laenamiseks ja laenukulude jaotamist pikema aja peale. Erinevalt kiirlaenust, mis tuleb lühikese aja jooksul tagasi maksta, saab krediidikontot kasutada raha laenamiseks pikema perioodi jooksul, mistõttu sobib paremini suuremate ostude või koduste investeeringute tegemiseks.

Laene ei anta enam nii kergekäeliselt kui varem, et vältida massilisi makseviivitusi. Kuigi kiir- ja väikelaenude võtmiseks ei nõuta endiselt tagatist, ei anta laenusid kergekäeliselt. Kui laenu taotletakse, kontrollib süsteem laenuvõtja finantskäitumist ja krediidiajalugu ning eetilisi laenupõhimõtteid järgides saab raha/laenu ikkagi ainult see klient, kelle puhul nähakse, et ta saab laenukoormusega edukalt hästi hakkama.

Kuidas kiirlaenust sai krediidikonto

Kiirlaenud on aja möödudes asendatud krediidikontodega. Krediidikontod on uut tüüpi laen, mis sarnaneb krediitkaardile ja kiirlaenule. Aga kuidas see toimub ja mil moel käib laenuvõtt? Laenuvõtjale luuakse virtuaalne krediitkaart, millega saab oma kontole teha väljamakseid, millal iganes ta seda vajab. Väidetavalt ühendab see mikrolaenu, krediitkaardi ja järelmaksu parimad omadused - laenutingimused on sarnased mikrolaenuga, see toimib nagu krediitkaart ja te peate maksma ainult lepingus kokkulepitud intressi ja tagasimakseid kasutatud summalt. Krediidikonto on mugav viis raha laenamiseks, sest seda saab kasutada siis, kui seda vajate. Te ei pea muretsema fikseeritud tagasimaksete või intressimäärade pärast ning saate ise valida tagasimaksmise kuupäeva.

Krediidikontol on siiski ka mõned puudused. Kõige olulisem neist on kõrge intressimäär - tavaliselt on krediidi kulukuse määr 40-50%. Seega on oluline laenata ainult seda, mida vajate, ja veenduda, et saate endale igakuiseid makseid lubada.

Krediidikontot saab kasutada mis tahes eesmärgil, seega on see suurepärane võimalus auto remondi, hambaravi, reiside ja kodutehnika rahastamiseks. Pea vaid meeles, et laenuvõtmisel tuleb olla vastutustundlik ja veenduda, et saad endale igakuiseid makseid lubada.

Ära kuluta kogu krediidilimiiti ära

Üks asi, mida tasub meeles pidada, on see, et te ei pea kogu krediidilimiiti korraga ära kasutama - võite laenata ainult nii palju, kui vajate. Krediidikonto avamise või säilitamise eest ei võeta mingeid tasusid. Seega, kui vajate ainult väikest summat, võib krediidikonto olla teie jaoks ideaalne valik.

Veel üks asi, mida tasub meeles pidada, on see, et krediidikonto ei takista teil saamast muid laene pangast. Ainus asi, mis loeb, on teie maksevõime, nii et kui te saate endale lubada nii krediidikonto kui pangalaenu igakuiseid makseid, ei ole probleemi.

Krediidikonto on suurepärane võimalus saada vajadusele vastavalt lisaraha. Kuid nagu igat liiki laenu, on ka seda oluline kasutada targalt. Ära kuluta oma krediidilimiiti mittevajalike ostude peale, vaid kasuta raha ainult siis, kui sul on seda tõesti olulisel põhjusel vaja. 

Laenu taotlemisel võrdle krediidiandjaid, et leida endale parim pakkumine. Sest pakkujaid on palju. 

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD