Menu

5 märki usaldusväärsest autost

  • Kirjutas Sisuturundus

5 märki usaldusväärsest autost

Igaüks ootab autolt midagi erilist. Mõne unistuste auto on kompaktne elektriauto linnas liiklemiseks, mõni teine unistab hästi ehitatud ja avarast linnamaasturist pikemateks reisideks. Iga autoomaniku prioriteet on aga valida usaldusväärne auto ehk auto, mis töötab pikka aega, ilma et tekiks kalleid lahendusi nõudvaid tehnilisi probleeme. Kuidas leida usaldusväärset autot? Kasutage neid 5 märki!

1: Mootor püsib jahe

Auto radiaatorisüsteem võib olla vastupidavuse ja töökindluse võti. Ülekuumenenud mootoriga autoga sõitmine on ajapomm: varem või hiljem lakkab üks mootori osadest töötamast, jättes Teile kasutuskõlbmatu auto ja tohutu arve teenindusest. Seetõttu, kui peate valima ainult ühe auto detaili, millele tähelepanu pöörata, valige radiaator.

Punased lipud, mis näitavad, et auto radiaator ei ole heas seisukorras, on lekkiv radiaator, erinevat värvi ja erineva konsistentsiga radiaatorivedelik; need on hoiatused, et radiaatoris olevat vedelikku tuleb juurde valada ja mootori pind on ülekuumenenud. Pöörduge teenindusse, kui mõni neist probleemidest on tekkinud!

2: Võimas mootor

Piisav mootori töömaht auto raami ja kaubamahu jaoks on auto vastupidavuse suhtes ülioluline. Kui mootor ei ole piisavalt võimas, tekib ülekoormus ja see ülekoormus võib peagi põhjustada mootori rikke. Seetõttu kaaluge auto valimisel, kas kavatsete sõita kiiresti või vedada koormaid, kuna vähem võimas mootor on vähem usaldusväärne.

Mootori valimisel pöörake tähelepanu ka käigukastile. Üldiselt tähendab automaatkäigukast vähem tehnilisi probleeme. Manuaalkäigukasti valimisel peate siiski arvestama mitme olulise aspektiga. Kui käik ei ole kiirusele sobiv, ohustab see käigukasti vastupidavust ja vajadus teenindust külastada tekib palju varem.

3: Lihtne parandada

Kuigi esimene assotsiatsioon, mida tekitab väljend “usaldusväärne auto”, võib olla erinev, siis vastupidavusele mõeldes oleks esimene asi, mida kaaluda, parandamise lihtsus ja taskukohasus probleemide tekkimisel. Kuid ükski auto, isegi täiuslikult kujundatud, ei teeni igavesti ilma kulunud osi asendamata ja hooldamata. Probleemid tekivad varem või hiljem. Mõeldes aga auto vastupidavusele, on oluline kaaluda, kas on olemas võimalus antud tüüpi autot remontida. Vastupidav auto ei ole see, mis harva rikki läheb, vaid see, mille jaoks varuosade kättesaadavus ja hooldus probleeme ei tekita ega maksa liiga palju. Seetõttu on õigem valida auto, mis tehniliste probleemide korral ei vaja kallimat remonti.

4: Uuendatud mudelid

Kuigi autotootjad üritavad jätkuvalt välja anda laitmatuid uusi automudeleid, on üldiselt uuendatud vanemad ja täiustatud mudelid kõige vastupidavam valik. Mudeli uuendamisel võetakse arvesse kasutajate tagasisidet ja parandatakse esialgsed puudused. Hea näide on legendaarne Suzuki Vitara 2021, mis on nüüd saadaval hübriidmudelina, millel on parem kütusekulu, uuendatud nutikad tehnoloogiad salongis ning valik mootori efektiivsuse täiustusi, mis suurendavad ka võimsust ja vastupidavust.

5: Tuntud vastupidavate autodena

Paljudel juhtudel võivad populaarsed uskumused olla eksitavad ja parim juht on enda maitse. Auto vastupidavus on midagi hoopis muud. Enamikul juhtudel on automargid ja mudelid, mida tuntakse usaldusväärse ja vastupidavana, ka tegelikult usaldusväärsed ja vastupidavad. Näiteks Hyundai, eriti Tucson, Santa Fe ja Kona, on tuntud kui usaldusväärsed ja taskukohased ning see maine on kindlasti ära teenitud.

Kuid auto valimisel ei tule kõige olulisemaks kriteeriumiks pidada mitte ainult tuttavate arvamust, vaid õigem oleks vaadata neid, mille kohta on eksperdid arvamusi avaldanud ja millel on usaldusväärsed hinnangud. Vastupidava auto valimisel võivad olla suurepäraseks abivahendiks erinevad auto töökindluse indeksid. Neis võetakse kokku objektiivsed kriteeriumid ja lugematud juhtide kommentaarid, et anda võimalus kaaluda, milliseid tehnilisi probleeme seostatakse teatud mudeliga harvem. Näiteks eelmainitud Suzuki ja Hyundai 2021 jagavad 97,1% häältega usaldusväärsuse reitingus 3. kohta, mis teeb neist oma hinnakategoorias kõige turvalisema valiku.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD