Menu

.      

Milline reis ootab ees vahvaimat vanaema?

Vaade Funtana kuurordile Istra poolsaarel. Foto: internetVÕIDUREIS • Juba järgmisel nädalal valib kõrgeauline žürii vahvama vanaema konkursile saabunud kandidaatide seast välja Horvaatia reisi võitja. Nagu selgub, pole tegemist lihtsalt reisiga Horvaatiasse, vaid kultuurireisiga Euroopasse, mille käigus külastatakse muu hulgas Viini ja Budapesti. Tõeline unistuste reis ühele tublile vanaemale. Reisile on veel mõned vabad kohad, nii et soovi korral saab liituda.

Võitjale Horvaatia reisi välja pannud Võru reisikorraldaja ABZ Reisid reisikonsultandid Kristi Valk ja Kaire Kikas selgitasid, et reis algab 12. septembri öösel Tallinnast, buss läheb läbi Tartust ja võtab siis kella 6.45 ajal hommikul vahva vanaema peale Võrust Katariina kiriku esiselt platsilt. Kristi Valk ütles, et reisile on veel vabu kohti, nii et vanaema võib vajadusel kaasa võtta kas vanaisa või mõne lähedase inimese.

Kokku kestab reis kümme päeva, sellest neli päeva veedetakse kohapeal ja ülejäänud aeg kulub sõidu peale. Kokku on mugavas bussis ligi 40 kohta, nii et paras reisiseltskond. Teekonna pikkus on paar tuhat kilomeetrit ning sõidetakse peaaegu et Itaaliasse välja: sihtpunktist Poreči linnakese lähedal asuvast Funtana kuurordist jääb Veneetsiasse mööda maad paarsada ja üle lahe sadakond kilomeetrit. Istra poolsaar, kus kuurort asub, ongi vaatega Veneetsia poole. Soovijatel on võimalik veeta üks päev Itaalia kauneimas linnas Veneetsias, väljasõidu hind on 75 eurot.

Kohapeal saab kuurordis supelda ka basseinis või meres. Lisaks saab soovi korral sihtkohas külastada Vana-Rooma aegseid linnakesi koos keskaegsete linnamüüride ja veinikeldritega, käia laevaga kalapiknikul või tutvuda jalgrattal kohalike külakestega.

Reisi jooksul tehakse peatused hotellides, esimene ööbimine on Poolas Varssavi külje all, teine Austrias Traiskirchenis, kolmanda päeva õhtuks jõutakse Funtana kuurorti, kus veedetakse kokku viis ööd. Tagasisõit algab 19. septembril ning esimene öö veedetakse Budapestis, teine Varssavis ja kolmanda päeva õhtuks jõutakse Pärnu kaudu kõigepealt Tallinna ja siis Võrru.

Reisi ajal tehakse sinnasõidul lühike peatus Austria pealinnas Viinis, kus toimub bussi- ja jalgsiekskursioon ning tagasisõidul Ungari pealinnas Budapestis, kus on võimalik teha laevasõit Doonaul õhtuses linnas.

Reis kulgeb eranditult Euroopa Liidu riikides, mistõttu piisab reisi ajal kehtivast ID-kaardist, lisaks tuleb kaasa võtta Euroopa ravikindlustuskaart, mida saab haigekassast taotleda.

Reisiga tuleb kaasa giid Eestist, kes jagab selgitusi reisi vältel, nii et bussis niisama igavlema ei pea. Kohapealsetel ekskursioonidel saadab samuti eestikeelne giid. Vajadusel tehakse reisi käigus peatusi, et keha kinnitada. Reisi hinna sees on sihtkohas hommiku- ja õhtusöögid ning sõidu ajal hotellides hommikusöögid, ülejäänud toit tuleb endal vajadusel juurde osta.

Lähemalt saab reisi kohta lugeda ABZ Reiside kodulehelt internetis abz.ee või reisifirma lehelt Facebookis.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD