Menu

.      

Spordivanaema Karin

Vahva vanaema Karin Laine oma kodus Rõuges medalitest ümbritsetuna.     Foto: Võrumaa TeatajaVAHVA VANAEMA VÕRUMAALT • Eestis pole teist sellist vanaema, kes oleks veel 82aastaselt käinud välismaal maailmameistrivõistlustel ja toonud sealt kuldmedaleid. Isegi terves maailmas on selliseid vanaemasid vaid mõned üksikud. Ent meil on niisugune aare olemas – Rõuges elav spordivanaema Karin Laine (84), kes „Lõuna-Eesti vahvaima vanaema” konkursil pälvis žürii hinnangul 26 kandidaadi seas austusväärse kolmanda koha. Auhinnaga kaasnesid Võru Tarbijate Ühistu ja Benu apteegiketi kinkekaardid, Võrumaa Teataja tellimus ning üks etenduse või kinoseansi priipääse kahele Võru Kandles.

Vanaema Karin on ema kahele pojale, Indrekule ja Andrele ning vanaema neljale pojalapsele – Indreku lapsele Joosepile ning Andre lastele Andrile, Karlile ja Emma-Luisale.

Karini enda saatus on värvikirev nagu sügisene loodus. Ta sündis ja kasvas üles Rõuges ning teda oleks kaupmehe tütrena oodanud muretu tulevik, ent Nõukogude okupatsiooni tulemusel sattus ta oma parimas eas, 19aastase neiuna hoopis Siberisse, 6000 kilomeetri kaugusele Baikali järve äärde. Seal veetis ta kokku kümmekond aastat ja pühendus oma suurele armastusele – spordile.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD