Menu

.      

Buss Horvaatia poole läks teele

Liisi ja Joosep mõni hetk enne bussi peale astumist. Foto: IRJA TÄHISMAAAUHINNAREIS ALGAS • Meie konkursi „Lõuna-Eesti vahvaim vanaema” peaauhinnaks oli reis Horvaatiasse ja Aadria mere äärde. Selle võitis žürii lemmik, 96aastane Serafima Pettai Taheva vallast Valgamaalt. Võru reisibüroo ABZ Reiside poolt välja pandud auhinnareisile sõidab vanavanaema asemel tema tütretütretütar Liisi.

Eile kella 6.30 ajal oli Võru Katariina kiriku esisele platsile kogunenud kümmekond ootusärevat inimest. Oodati reisibussi, mis pidi saabuma kell 6.45. Tibas kerget vihma ja seetõttu olid nii mõnedki reisilised abiks võtnud vihmavarju. Võru oligi viimane peatus – Tallinnast peale tulnud inimesed pidid olema Solarise keskuse juures juba kell 3.30 ja Tartust tulijad Lõunakeskuse juures kell 5.45.

Mida aeg edasi, seda rohkem inimesi juurde saabus ja peagi vuras platsile ka suur mugav reisibuss. Tulijate seas oli ka meie konkursivõitja Serafi ma tütretütretütar Liisi Trahv (23) koos oma elukaaslase Joosepiga. Selgus, et vanavanaema Serafi ma oli esimese hooga öelnud, et läheb muidugi reisile, millal minek, aga siis, järele mõelnuna, otsustanud, et kümnepäevane reis on tema jaoks siiski pisut liiga kurnav. Otsustati, et tema asemel läheb mõni tema ettevõtlikest tütretütretütardest. Kuna Sirlil ja Kerttul olid teised plaanid ning Stella-Natalyl kool, siis sai „austava ülesande” vanavanaema eest reisile minna maaülikoolis õppiv Liisi, kes otsustas reisile kaasa võtta ka oma elukaaslase Joosepi.

Liisit ja Joosepit bussile saatma tulnud ema Silja rääkis, et õnneks on Liisil (kes, muide, lõpetanud Parksepa gümnaasiumi) ülikoolis paljud asjad ette ära tehtud ning nii ei teki õppimisega probleeme. Kuna ka Liisi loomade – kassi, koera, küüliku ja kanakarja – järele lubas reisi ajal vaadata ema, siis oli seegi mure lahendatud ning noored võisid südamerahuga Eesti sügise eest Horvaatia päikese alla põgeneda.

Vanaema Serafi ma rõõmustab aga selle üle, et tagasi tulles on Liisil talle palju reisimuljeid rääkida ja pilte näidata. Peale reisi sai vahvaim vanaema veel mitmeid muid auhindu: 100eurose kinkekaardi Pro Optikalt, 30eurose kinkekaardi Südameapteegilt, murutrimmeri K-Rautalt, Võrumaa Teataja aastatellimuse, priipääsme kahele Kandle etendusele või kinno ja Võru Katariina kohviku küpsetatud magusa kringli.

Reis Horvaatiasse kestab 12.–21. septembrini ning selle käigus jõutakse läbi Läti, Leedu, Poola, Tšehhi, Austria ja Sloveenia sõites Aadria mere kaldal asuvasse kuurorti Funtana, kuhu jäädakse viieks ööks. Austrias tutvutakse põhjalikult Viiniga ning Sloveenias Postojna koobaste ja Predjama lossiga. Aadria mere äärest tehakse aga mitmeid väljasõite lähedalasuvatesse põnevatesse paikadesse nagu Poreči linn, kus on võimalik näha 6. sajandist pärit Euphrasiuse basiilikat, ning Motovuni, omapärasesse Istra linna, mis asub kõrgel 277 meetri kõrguse mäe tipus ja on ümbritsetud keskaegse linnamüüriga. Soovijatel on võimalus käia ära ka Veneetsias ja teha tagasiteel Budapestis laevasõit õhtusel Doonaul.

Kuna Liisi lubas tagasi tulles oma reisimuljeid ka meiega jagada, siis kuuleme sellest toredast reisist peagi veel.

 

 

 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD