Menu

.      

Vahvaim vanaema on Serafima Taheva vallast

Lõuna-Eesti vahvaim vanaema Serafima Pettai (96) üht noormeest tantsitamas.    Foto: ERAKOGUZÜRII LEMMIK • Lõuna-Eesti vahvaim vanaema on selgunud. Žürii tahtel saab selle tiitli konkursi vanim kandidaat, 96aastane Serafima Pettai Valgamaalt Taheva vallast Kõpsi külast. Teise koha saavutas 85aastane Floreida Tiis-ler Põlvamaalt Kanepi vallast Närapää külast ja kolmandaks tuli 84aastane Karin Laine Võrumaalt Rõugest.

Meie kümneliikmelisel, sponsoritest koosneval žüriil osutus vanaemade järjestamine ja neile häälte andmine raskeks ülesandeks, sest vahvusest kandidaatidel ju puudu ei tulnud, pigem jäi seda kuhjaga üle. Suureks abiks olid siin laste ja lastelaste toredad kirjeldused, mis aitasid otsuse tegemisele natukenegi kaasa.

Võistlus oli väga tasavägine ja pinget jagus kuni lõpuni – võitja selgus alles kolmapäeva õhtul kell 16, kui oma hääled oli andnud viimane žüriiliige. Pea kõikidele žüriiliikmetele avaldas sügavat muljet, kuidas lapselapsed vanaema Serafimat kirjeldasid. Olgu viimaste sõnad siinkohal veel kord ära toodud: „Ta teeb meiega praktiliselt kõike kaasa, ei löö risti ette millegi ees. Käib lapselaste koolilõpupidudel, tantsitab kostüümipidudel noori mehi nii, et viimastel otsaesine pärlendab, käib metsas piknikul ja seenel, teeb lõbusõitu ATVga, õõtsutab koos meiega batuudil ja tähtpäeval ei ütle ära ka pitsikesest.”

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD