Menu

.      

Zelenskõi toonitas veelkord Bideni visiidi olulisust

  • Kirjutas BNS

Zelenskõi toonitas veelkord Bideni visiidi olulisust FOTO: Pixabay

Ühendriikide presidendi Joe Bideni esmaspäevane visiit Ukrainasse on näidanud, kui oluline on Ukraina kogu maailma jaoks, sõnas Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi külaskäigust kokkuvõtet tehes, vahendas ukrainlaste uudistekanal Unian.

"Tänane päev oli sümboolne. Täieliku sõja 362. päev ja meie oma vaba riigi vabas pealinnas võõrustame oma võimsat liitlast Ühendriikide presidenti ja räägime temaga Ukraina tulevikust. Meie riikide suhetest ja kogu Euroopa ja globaalse demokraatia tulevikust. See näitab, kui oluline on Ukraina maailma jaoks," rääkis Zelenskõi.

"Maidani kõige kohutavamate päevade üheksas aastapäev. Venemaa agressiooni algusest meie riigi vastu, kui meie Krimmi okupeerimiseni oli jäänud väga vähe aega. Ja nüüd, üheksa aastat pärast seda, oleme enam kui kunagi varem kindlad, et õiglus ikkagi võidutseb," jätkas riigipea.

Zelenskõi rõhutas, et agressorriik, mis on järjekindlalt liikunud terroristlikuks riigiks muutumise suunas, kannab oma kuritegude eest vastutust.

"Et vastata kõigi meie partnerite ja kogu vaba maailma pingutustele ehk kõigile, kes aitavad meil praegu kaitsta meie iseseisvust, vabadust ja rahvusvahelist õiguskorda. Me võidame selle ajaloolise vastasseisu. Kogu maailma jaoks, kus demokraatia on ohus," lubas Ukraina president.

Zelenskõi sõnul on nüüd ühtlasi saadud täielik kindlus, et pole midagi, "mis võiks meie demokraatiat kõigutada".

Zelenskõi nimetas USA presidendi esmaspäevast üllatusvisiiti Kiievisse koheselt ülitähtsaks toetusavalduseks.

"Joseph Biden, tere tulemast Kiievisse! Teie visiit on kõigi ukrainlaste jaoks ülioluline märk toetusest," kirjutas Zelenskõi suhtlusvõrgustikus Telegram.

Ukraina presidendi sõnul oli Bideni visiit Kiievisse Ukraina ja Ameerika suhete ajaloo olulisim.

"See presidendi esimene visiit 15 aasta jooksul on Ukraina ja Ameerika suhete ajaloo kõige olulisem visiit," kinnitas Zelenskõi.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD