Menu

.      

Kagu-Eestis rakendus raskete ilmaolude tõttu eriline teehoolderežiim

  • Kirjutas BNS

Foto on illustratiivne. 22.02.2022 Tallinn-Tartu-Võru-Luhamaa maanteel, vahetult AS Võru Vesi kontori läheduses viisid esialgsetel andmetel kehvad teeolud kraavi veoauto, mille kabiin jäi küll ratastele, kuid järelhaagis vajus kummuli kraavi. Foto: Aigar Nagel

Kuna Võru-, Põlva- ja Valgamaal on pinnatuisk muutnud teed väga libedaks ja teehooldajad ei suuda tagada nõutavat seisunditaset, kehtestas transpordiamet sealsetel kõrvalteedel rasketest ilmaoludest tingitud tavapärasest erineva hoolderežiimi.

Keeruliste ilmaolude tõttu on kõrvalmaanteede läbitavus hooldaja pingutustest hoolimata raskendatud. Tuulele avatud teelõikudel on libedatõrje keeruline, kuna tuul viib teele puistatud soola ja liiva minema. Liiklejatel tuleb olla väga ettevaatlik.

Rasketest ilmaoludest tingitud tavapärasest erinev hoolderežiim kehtib Võru-, Põlva- ja Valgamaa kõrvalteedel esmaspäeval kella 8-ni.

Ka mujal Eestis on keerulised ilmaolud ning pinnatuisu tõttu võib esineda üksikutes kohtades probleeme teede läbitavusega.

Transpordiamet soovitab praeguste ilmaoludega liiklemist vältida. Kui sõitu hilisemaks ajastada pole võimalik, siis tuleb sõidukijuhil olla äärmiselt ettevaatlik ja valida teeoludele vastav sõidustiil.

"Palume liiklejatel arvestada, et talvised teeolud on muutlikud ning teekonda planeerides tuleb varuda rohkem aega, vajadusel vähendada sõidukiirust, vältida ohtlikke manöövreid ja hoida pikivahet. Kindlasti ei ole lubatud maksimaalne kiirus sobilik liiklemiseks tuisu, lumevaalude ja libedaga," kirjutas transpordiamet enda teates.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD