Menu

.      

Nursipalu kaitsekraavid ei suutnud metsapõlengut laskealal hoida

  • Kirjutas BNS

Lõuna päästekeskus.

Kui Nursipalu laskeala piiravad teed ja kraavid peaksid tagama, et võimaliku metsapõlengu korral leegid polügoonilt välja ei levi, siis neljapäevane reaalsus oli siiski teine. 

Võrumaal Rõuge vallas Nursipalu polügoonil süttisid mets, noorendik, metsaalune kulu, võsa ja muu taimestik kella 11.54 paiku. Tulekahju puhkes umbes 100-hektarilisel sihtmärgialal, kuhu laskeharjutuste ajal tulistatakse ja mis on teede ning kraavidega piiratud. Seal võis olla lõhkemata lahingumoona ja päästjad ei saanud seepärast kustutustöödeks alale siseneda, teatas Lõuna päästekeskuse pressiesindaja BNS-ile. 

Põleng levis umbes 30 hektarile, kusjuures neli-viis korda kandusid leegid sihtmärgialalt lüle kraavi ja tee ka välja. Suurt kurja põleng seal siiski põhjustada ei saanud, kuna Lõuna päästekeskuse päästjad olid valvel ja panid laskealalt välja levinud tulele kohe piiri peale.

Tulekahju levikut valvasid Võru päästekomando päästjad põhiauto, paakauto ning UTV-ga koostöös harjutusväljaku töötajatega, kelle käsutuses oli samuti kustutusvarustuses ATV. Päästjad lõpetasid kustutustööd ja valvamise kella 17 ajal, kui põlengualale jäid üksikud suitsevad tulekolded. Edasist tuleohutust jäid valvama harjutusväljaku töötajad, kes päästjad vajadusel tagasi kustuvad.


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD