Menu

.      

Pevkur arutas Nursipalu harjutusvälja laiendust vallajuhtidega

  • Kirjutas BNS

Kaitseminister Hanno Pevkur kohtus esmaspäeval Rõuge, Antsla ja Võru valla esindajatega, et arutada Nursipalu harjutusvälja laiendamise edasisi samme.

"Arutasime hetkeseisu, võimalikke kompensatsioonimeetmete põhimõtteid ja järgnevaid tegevusi. Leppisime kokku, et teeme uue kohtumise vahetult pärast seda, kui Vabariigi Valitsus on kujundanud seisukoha kompensatsioonimeetmete põhimõtete kohta. Eesmärk on veelgi tihendada suhtlust ja leida tasakaal Nursipalu arenduse ning kaasnevate mõjude leevendamiseks," ütles Pevkur.

Seni olemasoleva meetme puhul on makseid tehtud viimase kolme aasta vältel ning hüvitist on kasutatud näiteks kohalike teede rekonstrueerimiseks, küttesüsteemide parandamiseks, mänguväljakute loomiseks.

"Kohalikud omavalitsused hakkavad saama senisest suuremat talumistasu. Lisaks on väljatöötamisel loomistasu Rõuge, Antsla ja Võru vallale ning Võru linnale," lisas kaitseminister. "Samuti saab kompensatsioon laiendusalasse jäävatele koduomanikele olema väärikas. Lisaks soovime luua spetsiaalse müra leevendamise meetme, millega mõjualasse jäävatel inimestel on võimalik näiteks oma aknad ära vahetada," ütles Pevkur.

"Oleks väga meeldiv, kui omavalitsusi hoitaks kursis ja need kohtumised toimuksid regulaarselt. Infovahetus võiks toimuda tihedalt ja mitte meedia vahendusel," ütles Rõuge vallavanem Britt Vahter kohtumise järel.

Laiendusalasse jäävate hoonestatud kinnistute esimesed hindamised on tellitud, mille tulemusi on plaan tutvustada omanikele mai-juunikuu jooksul. Pärast hindamistulemuste tutvustamist läbirääkimised maaomanikuga jätkuvad, leidmaks just neile sobilik lahendus maade omandamiseks. Hüvitis peab võimaldama panna omanikku võimalikult sarnasesse olukorda, kus ta oli enne omandamise vajadust.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD