Menu

.      

Nursipalu rahvas kaebas valitsuse polügooni arendamise pärast kohtusse

  • Kirjutas BNS

MTÜ: Nursipalu laienduseks raieteatiste väljastamine pole seaduslik FOTO: Aigar Nagel

Kaitseväe Nursipalu harjutusvälja laiendamise vastu olev MTÜ Meie Nursipalu ning veel 20 eraisikut ja ettevõtet esitasid esmaspäeval Tallinna halduskohtule kaebuse valitsuse tegevuse vastu ja esialgse õiguskaitse saamiseks ehk kõigi käimasolevate tegevuste lõpetamist seoses harjutusvälja laiendamisega, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Milles seisneb valitsuse tegevuse vastu esitatud kaebuse sisu, pole esialgu täpsemalt teada. "Me kommenteerime kaebuse sisu pärast kohtult esialgse kaitse saamist," ütles MTÜ Meie Nursipalu juhatuse liige Maarika Niidumaa Lõuna-Eesti Postimehele.

Tema sõnul on lootust saada kohtult vastus, kas esialgne õiguskaitse saadakse või mitte, lähema kolme päeva jooksul.

Eelmisel nädalal saatis Meie Nursipalu kirja ka Euroopa Komisjoni õigusvolinikule ja Euroopa ajakirjanikele, tuues seal välja demokraatia põhimõtteid ja kodanike põhiõigusi rikkuva Nursipalu harjutusvälja laiendamise.

"On vastuvõetamatu, et suuremahulist, elukeskkonda ja umbes 30 000 inimest otseselt mõjutava militaarse ala laiendamist tahab valitsus läbi suruda kiirkorras ilma igasuguste mõjuanalüüsideta ja inimestega arvestamata," seisis tolles kirjas.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD