Nursipalu avatehing oli turuhinnast kaks korda kallim

Nursipalu avatehing oli turuhinnast kaks korda kallim FOTO: Aigar Nagel

Kaitseministeeriumi väitel omandas riigi kaitseinvesteeringute keskus (RKIK) Nursipalus esimese hoonestatud kinnistu turuhinnast viis korda kallimalt, siis Postimehe analüüs näitas, et vara eest maksti tegelikult vaid kaks korda rohkem. 

Ministeerium teatas, et ostis esimese kinnistu poole miljoni euroga, mis olevat turuväärtusest pea viis korda suurem. «Tehingu suurus koos kõigi hüvitistega kujunes turuväärtusest pea viis korda suuremaks. Täiendava hüvitisena kinnisasja omandamise kokkuleppe saavutamise eest sisaldab tehing ka 20 protsenti motivatsioonitasu ja 10 protsenti lisatasu, sest see puudutab eluhoonet,» teatas ministeerium.

Üks tähelepanelik inimene juhtis sotsiaalmeedias tähelepanu asjaolule, et turuhind + 20 protsenti + 10 protsenti ei ole viiekordne hind. Näiteks 100 000 + 20 000 + 10 000 = 130 000, mitte 500 000, mille riik väidetavalt välja käis.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD