Politsei: pommiähvardusega masskiri jätkuvalt reaalset ohtu ei kujuta

Politsei: pommiähvardusega masskiri jätkuvalt reaalset ohtu ei kujuta

Sarnaselt neljapäevale saadeti ka reedel üle Eesti asutustele, sealhulgas koolidele ja lasteaedadele e-posti teel venekeelne pommiähvardus - politseil ei ole endiselt viiteid, et tegemist oleks muu kui masskirjaga.

Politsei kinnitusel on nad andnud kirjasaajatele juhised, et evakuatsioon on vajalik ohu tuvastamisel. "Meie patrullpolitseinikud ja piirkonnapolitseinikud suhtlevad ka otse kõikide asutuste juhtide ja töötajatega, kes säärase kirjad said ning jagavad neile käitumisjuhiseid," märkis politsei sotsiaalmeedias.

Korrakaitsjate kinnitusel nägid nad neljapäeval, et e-kirjade laine võib tõenäoliselt korduda. "Kuigi uus kirjade laine on eelmisele sarnane, ei tohi nende ähvarduste osas valvsust kaotada. Kõige paremini oskab kahtlasi objekte märgata ruumide igapäevane valdaja, kes saab aru, mis on keskkonnas võõrkeha ja mis mitte. Seetõttu soovitame kontrollida võimalusel ruume, kuhu võib olla võõrastel ligipääs ning jälgida, kas kõik on tavapärane," märkis politsei.

Kui keegi näeb oma ruumides sinna tekkinud võõrkeha, kahtlast pakki või kahtlust äratavaid võõraid hoone lähistel või ruumides, siis tuleb viivitamatult helistada numbrile 112. "Kui ohtu ei tuvastatud ja ühtegi kahtlast objekti asutuse territooriumil ei ole, siis palume masspostituste kirjad saata politseile aadressil See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Vajadusel võtab politsei teiega ühendust. Saadetud kirjad on asitõendiks uurimisel ning aitavad meil juhtunut analüüsida," märkisid korrakaitsjad. 

Politsei annab teada, kui tuvastatakse uusi asjaolusid, mis muudavad politsei hinnangut ohule.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD