Anti Allas: riigi toimimine tuleb kodanike huvides selgemaks muuta

Anti Allas: riigi toimimine tuleb kodanike huvides selgemaks muuta Foto: AIGAR NAGEL

Endine Võru linnapea ja nüüdseks Kagu-Eestist riigikokku valitud Anti Allas kirjutab sotsiaaldemokraatide kodulehel, et rahvast teenides peavad ametnikud lahendama, mitte menetlema, ja riigi toimimine tuleb kodaniku jaoks muuta nii arusaadavamaks kui ka selgemaks.

"Ütlesin ikka ametnikele, et käituge inimestega nii, nagu te sooviksite, et teiega käitutakse, ja seda nii, et probleem saaks lahendatud esimesel võimalusel ja parimal võimalikul viisil. Ja see töötas," meenutab Allas enda kirjutises aastaid Võru linnapeana. "Kuigi seda lihtsat tõde tuli aeg-ajalt meelde tuletada. Inimese olemus juba on selline, et ta vajab vahel neutraalset kõrvalpilku oma tegemistele."

Allase sõnul saavad Eestis pahatihti kokku ühelt poolt liiga bürokraatlik ja teisalt liiga õhukeseks lihvitud riik.

"Kärpimised ja koondamised politseis, sotsiaalhoolekandes, mujalgi tähendavad inimestele probleeme. Samuti nörritavad neid keerukad bürokraatlikud protsessid, mida ametkondades ei osata ja vahel ka ei taheta takistada. Näiteks on aastakümneid järjekindlalt vähendatud isikut tõendavate dokumentide taotlemise ja kättesaamise võimalusi," kritiseerib Allas püsivat trendi. "Võtame kasvõi politsei politsei- ja piirivalveameti Võru teenindusbüroos toimuva, kus sageli on järjekorras ootamas palju inimesi, kes vajavad teenust ja reaalset abi. Tihtipeale ei saa nad kaugteenustega hakkama ega peagi saama."

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD