Menu

.      

Aasta algus toob kaasa suguhaiguste leviku tõusu

  • Kirjutas BNS

Synlab: aasta algus toob kaasa suguhaiguste leviku tõusu  FOTO: Pixabay

Synlabi meditsiinilaborisse jõudvate proovide statistika näitab selgelt, et huvi suguhaiguste testide vastu suureneb kaks korda aastas, peamiselt aasta alguses ja suve lõpus.

Põhjuseks võib pidada aastalõpu- ja jaanipäevapidustusi, kus julgemalt ja hooletumalt juhuslikku seksuaalvahekorda astutakse.

Synlabi meditsiinilabori molekulaardiagnostika osakonna vastutava spetsialisti Andrio Lahesaare sõnul oli mõned aastad tagasi suguhaiguste analüüsimine pigem tabu ning testida eelistati anonüümselt koju tellitava proovivõtukomplektiga. Praegu on anonüümsete testide osakaal pisut alla kolme protsendi.

„On näha, et inimeste teadlikkus suguhaiguste osas on tõusnud ning see on aidanud kaasa ka suguhaiguste nakatumise mõningasele vähenemisele,“ tõdes Lahesaare.

Siiski ei ole sugulisel teel levivad haigused kuskile kadunud – praegu on kõige enam levivateks suguhaigusteks Eestis klamüdioos, mükoplasmoos ja gonorröa ehk tripper.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD