Menu

.      

Politsei võttis rahurikkuja muusikakeskuse ajutiselt hoiule

Lõuna prefektuur

Politsei kommentaar loole: Muusikakeskus kaenlasse ja minekut. Just täpselt nii tegime eile öösel, kui saime ühte Võru kortermajja lärmi pärast väljakutse. Esiti näitas nooruke peoperemees mõistvat suhtumist ning keerutas volüüminupu valjemalt vaiksemaks. Mõne aja pärast läksid pidulistel aga paneelide taga magada püüdvad naabrid taas meelest ning tümpsumuusikale anti jälle hoog sisse. Samale aadressile tagasi tulnud politseipatrull ei hakanud üleoleva peoperemehega maid jagama, kas kortermaja elanikel tuleb üksteisega arvestada või mitte. Politseinikud võtsid korteris olnud kaks tegelast, ühel nimeks Sony ja teisel JVC, kaenlasse ning tõid nad ajutiselt politseimajja hoiule.

Politsei lõpetas nädalavahetusel Võru linnas ühes kortermajas peetud lärmaka peo rahurikkuja muusikakeskuse hoiule võtmisega. 

Ööl vastu pühapäeva sai politsei väljakutse Võrus Petseri tänavale kortermajja, mille elanikud kurtsid ühest naaberkorterist kostuva valju muusika üle. Politsei kontrollis korteris olnud seltskonda ning juhtis tähelepanu sellele, et vali muusika häirib naabrite öörahu.

Peoperemees näitas esiti üles mõistvat suhtumist ja keeras muusika vaikseks. Mõne aja möödudes otsustati naabrite heaolu asemel siiski lärmaka koosviibimise kasuks. Ka naabrid püüdsid pidulisi korrale kutsuda, aga tulemust see ei andnud, teatas Lõuna prefektuur BNS-ile.  

Politsei naasis probleemsesse korterisse. Bravuurikas peoperemees käitus korrakaitsjate suhtes üleolevalt ega püüdnudki mõista, et on valju muusika kuulamisega naabrite rahu häirinud. Tagamaks, et rikkumine lõppeks, otsustas politsei korterist kaasa võtta seal olnud kaks muusikakeskust. Muusikakeskuste ajutine hoiulevõtmine ei vabasta rikkujat siiski tavapärasest süüteomenetlusest. 

Võru piirkonnapolitseinik Elar Sarik ütles, et sellist lähenemist kasutab politsei sagedamini olukordades, kus on alust arvata, et rikkumine võib jätkuda. „Rikkumise toimepanemise vahendi hoiule võtmisega tagame, et rikkumine ei jätkuks. Teisalt ei jää politseipatrull hõivatuks, kuna saab korduvaid väljakutseid ühele aadressile samas, kui teised abi võivad vajada,“ selgitas Sarik. 

Vallasasjana hoiule võetud esemetele määrab politsei aja, kui kauaks need hoiule jäetakse. Periood võib olla ühest päevast kuni nädalateni. Seejärel saab inimene hoiule võetud asja politseist tagasi.{fcomment}


 

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD