Reformierakonnast on Meikari väljaarvamise järel lahkunud 130 inimest

Reformierakonnast on pärast võõra raha erakonda toomisest avalikult rääkinud Silver Meikari väljaarvamist lahkunud üle 130 inimese, kuid sama palju liikmeid on partei ka vastu võtnud, seega ei ole Reformierakonna liikmete arv nädalaga oluliselt muutunud.

Reformierakond on alates eelmise nädala kolmapäevast liikmeks kinnitanud 130 inimest ja 70 ootab piirkonna juhatuste vastuvõtmise otsust, ütles riigikogu Reformierakonna fraktsiooni pressinõunik Toomas Viks BNS-ile.

"Seega võib öelda, et kokku on erakonda juurde tulnud 200 inimest," märkis Viks.

Reede pärastlõuna seisuga on äriregistri andmetel Reformierakonnale 11 416 liiget. Reformierakonda kuulus eelmise nädala kolmapäeva, 24. oktoobri pärastlõunal 11 423 inimest. Samal ajal otsustas Reformierakonna juhatus Silver Meikari erakonnast välja arvata. Juhatus asus seisukohale, et Silver Meikar on juba ammu oma tegevusega ise ennast Reformierakonnast väljapoole asetanud.

Mitu Reformierakonda kuulunud inimest on oma väljaastumisest avalikult rääkinud. Teiste seas astus parteist välja ka näiteks Reformierakonna asutajaliige Olev Vaher.

Alates 1997. aastast Reformierakonda kuuluv Silver Meikar tunnistas Postimehe arvamusloos, et annetas Reformierakonnale suuri summasid, mille sai partei töötajalt Kalev Lillolt ning mille päritolu ta ei teadnud. Meikar kirjutas, et ta annetas 2009. aasta 3. detsembrist kuni järgmise aasta 17. veebruarini Reformierakonnale raha kuuel korral kokku 115 000 krooni ulatuses, kusjuures summad ulatusid 10 000 kroonist 25 000 kroonini. Meikari väitel andis selle raha talle Lillo.

Riigiprokuratuur alustas arvamusartikli väidete põhjal Reformierakonna rahastamise kriminaalasja, mis käsitles erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise ning pistise võtmise kahtlust.

Kriminaalmenetluse raames said kahtlustuse reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal, riigikogu reformierakondlasest liige Kalev Lillo, riigikogu reformierakondlasest liige Kalle Palling ning välisministri nõunik Priit Kallakas.

Riigiprokuratuur lõpetas kriminaalasja 15. oktoobril, kuna menetluse käigus kogutud tõendid ei olnud piisavad süüdistuse esitamiseks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD