Menu

.      

Võrusoo katlamaja uueneb tundmatuseni

Möödunud nädala keskpaigaks oli Võrusoo uus õliküttekatel oma kohale tõstetud ja käisid monteerimistööd. Foto: Võrumaa Teataja

KATLAMAJA • Seoses uute katelde ja muu kaasaegse tehnoloogia kasutamisega uueneb Võrusoo katlamaja sügiseks tundmatuseni. Tehtavad investeeringud peaks aitama soojafirmal pakkuda klientidele soodsat hinda.

Võrusoo senisest suurest katlamajast lõhuti kuu aega tagasi välja kogu nõukogudeaegne sisustus, mis oli seal töötanud alates katlamaja valmimisest 1988. aastal. Selle asemele rajab AS Danpower Eesti ligi miljoni euroga sisuliselt uue katlamaja koos 2 uue katla ja 3 väikse, aga võimsa soojusvahetiga. Katlad jõudsid Võrru läinud nädala algul ja nende paigaldamisega tegeleb Tallinna firma AS Napal. Sama firma pani Võrusoole 2005. aastal üles uue bioküttekatlamaja.

Läinud nädala keskel olidki kümmekond Napali töömeest ametis katelde tõstmisega oma kohale. Peaaegu 30 tonni kaaluvaid katlaid veeretati mööda katlamaja betoonpõrandat jalgade külge keevitatud rataste abil. Pärast katelde kohaletõstmist ühendatakse nendega torustik ja muud seadmed ning lõpuks keevitatakse kõik ühendused kokku.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD