Menu

.      

RMK asus eilsest piiriala puhastama

Metsa mahavõtmine eile Eesti–Vene–Läti piiride ristumiskohas Misso vallas Parmu külas.    Foto: ANDREI JAVNAŠANPIIRI KORRASTAMINE • Riigimetsa majandamise keskus (RMK) hakkas eilsest Võrumaal Misso vallas Parmu külas Eesti–Vene–Läti piiride ristumiskohas piiriala metsast puhastama.

RMK juhatuse esimehe Aigar Kallase sõnul on RMK metsakorraldajad puhastamist vajava piiriala üle kontrollinud ning ees ootava töö maht ja iseloom selge. „Eile alustasid politsei- ja piirivalveameti lepingupartnerid märgistustöödega piirialal ning nüüd saavad ka meie metsamehed tööle asuda,” ütles Kallas teisipäeval, „raadamistööd kestavad järgmise aasta kevadeni, sest osades kohtades ei saa pihta hakata enne, kui maapind on korralikult külmunud.”

Raadamistööde käigus raiub RMK piirialal olevat metsa ja võsa, freesib kände ning korraldab raadatava metsamaterjali äraveo. Raadatavaks alaks on riigi omandisse kuuluvad maa-alad kogupikkuses ligi 80 kilomeetrit, puhastamist vajava maa-ala suurus on ligi 270 hektarit.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD