Menu

.      

Siseministeerium võtab piiriala maaomanikega ühendust

LÄBIRÄÄKIMISED ALGAVAD ❯ Käesoleval nädalal saadetakse Eesti–Vene kontrolljoonega piirnevate maaüksuste omanikele kiri, kus palutakse nõusolekut töödeks eramaal, et piiririba korrastada ja välja ehitada.

Siseministeeriumi andmetel piirneb Võrumaal Eesti–Vene kontrolljoonega 37 eraomandisse kuuluvat katastriüksust.

Kuni praeguseni polnud ministeerium eraomanikega läbirääkimisi alustanud, sest ametnikud on sisuliselt käsitööna vaadanud läbi erinevaid registreid, käinud kohapeal olukorraga tutvumas, kus ja kui suures mahus mida tegema peab. Praeguseks on selge, et Eesti– Vene ajutine kontrolljoon läbib kokku 89 eraomandi üksust, millest 30 omanikud on juriidilised isikud.

Kuigi seaduse järgi peaks kontrolljoonest kümne meetri laiune riba olema kõikjal riigikaitsemaa, siis tegelikkuses see tänaseni nii pole. „Eesti Vabariigi ja Venemaa Föderatsiooni vahel ei ole sõlmitud piirilepingut, mistõttu puudub riigipiir,” kommenteeris eraomanike maad piirialal siseministeeriumi pressinõunik Toomas Viks, „täna räägime ajutisest kontrolljoonest ja seetõttu ei ole maade omandiküsimus ajutise kontrolljoone piiririba osas veel täies ulatuses lahendatud, aga siseministeerium koos valitsemisala asutustega tegeleb selle küsimuse lahendamisega.”

Eesti Vabariigi ja Vene Föderatsiooni ajutisel kontrolljoonel alustati Eesti-poolse maismaaosa metsast ning võsast puhastamist 29. oktoobril. Praegu käivad siseministeeriumi tellimusel puhastustööd riigimetsa aladel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD