Menu

.      

365


Fotol on näha Markkust L. Koidula tänava turvakaamera vaateväljas. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

KADUNUD 365 PÄEVA • Laupäeval, 15. oktoobril 2016. aastal enne kella kümmet hakkab Roosisaare silla juures asuvasse parklasse kogunema kummikutes inimesi. Kella kümne ajal asutakse Tamula kaldaäärt ja roostikku läbi vaatama. Otsitakse Markkust.

27 otsijat

„15. oktoobril kogunes Tamula äärde 27 vabatahtlikku. Nii palju vabatahtlikke ei ole tükil ajal olnud,” rääkis sihtasutuse Kadunud juht Aare Rüütel Võrumaa Teatajale. „Kasutasime ära praeguse olukorra, kus veetase on igal pool langenud ning võimaldab otsida kohtades, kus ei saanud otsida ka sonariga. Liikusime õlg õla kõrval, tähelepanuta ei jäänud ükski ruutmeeter,” meenutab möödunud laupäeva Aare Rüütel.

Aare Rüütli sõnul ei ole inimesel võimalik jäljetult kaduda ja haihtuda.

„Alati on võimalik leida näiteks kadunud inimese jalats, aastate pärast näiteks kolju,” toob Aare Rüütel näiteid.

Küsimusele, mida õnnestus leida 15. oktoobril, vastab Aare Rüütel, et leitu on üle antud politseile ekspertiisi tegemiseks.

Võti

Lõuna prefektuuri Võru politseijaoskonna juht Madis Soekarusk teatas Võrumaa Teatajale: „Otsijad leidsid ühe võtme, millel esmase kontrolli järgi puudub seos Markkusega.”

Raha

Aasta algul koguti 6000 eurot selleks, et maksta info või vihje eest, mis viiks Markkus Ansbergi leidmiseni.

Sihtasutusel Kadunud Markkuse otsimiseks raha enam ei ole. Kellel võimalik, saab otsingute jätkamiseks raha kanda sihtasutuse arvelduskontole  EE441010220248190225.

Info

Rahast tähtsam on info, mida Aare Rüütel ootab sihtasutuse telefonil 661 6776 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.. Politsei ootab Markkuse kohta infot telefonil 786 8248 või See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud.

Kadunud üheksa aastat

Inglismaa tüdrukukene Madelaine McCann läks kaduma 2007. aastal ja tema kohta on teateid tulnud 101 riigist 8685 korral, sealhulgas 28 korral Eestist. Kolmeaastasena kadunud Madelaine oleks praegu 13aastane, Markkus sai kevadel 18aastaseks.

Unistus

SA Kadunud juht Aare Rüütel unistab, et võetaks vastu kadunud inimeste otsimise seadus.

365

Markkus Ansberg jäi kadunuks aasta aega tagasi ööl vastu laupäeva, 24. oktoobrit.

19. oktoobril kogunes maavanema kutsel Markkuse otsingutega seotud koostöövõrgustik, kus nenditi, et otsingutel pole olnud tulemusi.

 

Seotud lood

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD