Menu

.      

Võru loomade varjupaiga asukate arv on rekordiliselt madal

  • Kirjutas Kadi Annom

Vasakul Võru loomade varjupaiga juhataja Relika Rehemets Kituga, keda ootab nädalavahetusel ees uude koju minek, ja paremal Võru loomade varjupaiga töötaja Elise Hartmann Aadaga. Foto: AIGAR NAGEL

Varjupaikade MTÜ varjupaikades ootab endale uut võimalust uues kodus mitusada koera ja kassi üle Eesti. On alati hea meel, kui paljud loomad leiavad endale kiiresti uue kodu, kuid esmatähtis on hoopis kiiruse asemel püsivus. Korduvalt on ette tulnud olukordi, kus armas loomake võetakse varjupaigast küll kiiresti koju, kuid jõuab varjupaika sama kiirelt ka tagasi.

Võru loomade varjupaigas keskendutaksegi juhataja Relika Rehemetsa sõnul pigem stabiilsusele ning loomi edasi ja tagasi solgutada ei soovita. Tähtis on Rehemetsa sõnul ka see, et varjupaik oleks siiski see viimane lahendus. Hulkuva looma leidmisel tehakse enne kõik endast olenev, et looma päriskodu üles leida, loom sinna turvaliselt tagasi saata ja varjupaika üldse mitte tuuagi. „Juhtumeid on erinevaid, aga kui teame, et loomake on kogemata kuskilt plehku saanud, siis loomulikult proovime ta ikka oma koju tagasi saata ja mitte ilmtingimata varjupaika peremeest ootama tuua. Kahjuks on ka juhuseid, kus pahatahtlik inimene soovibki omanikule millegipärast nii-öelda õpetust anda ja teeb kõik võimaliku, et loom varjupaika toimetataks.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD