Menu

.      

Sookülas hukkus varingu alla jäänud töömees

Eile oli Sookülas vana sealauda juures sündmuskohal vaikus, saatusliku kraavi kõrval lebas maas üksik töökinnas.   Foto: Võrumaa Teataja

TÖÖÕNNETUS • Teisipäeva lõuna ajal hukkus Lasva vallas Sookülas kaevetöödel 48aastane töömees, kes jäi kaevatud kraavis mullavaringu alla.

Võru firma OÜ ET Torel töömees, 48aastane Alvar, kaevati küll kolleegide ja päästjate abil varingu alt välja, aga tema elu päästa ei õnnestunud.

Tegemist oli 2,6 meetri sügavuse kraaviga, kus polnud esialgsetel andmetel mingit toestust, samuti puudusid töötajatel nõuetekohased kiivrid. Käimas oli kanalisatsioonitorude paigaldamine objektil endise sealauda juures, kuhu tuleb küttepuude ja pelletite tootmise tehas.

Politsei andmetel saadeti surnukeha kohtuarstlikule lahangule. Võru kriminaaltalitus alustas juhtunu uurimiseks kriminaalmenetluse paragrahvi alusel, mis käsitleb töötervishoiu- ja tööohutusnõuete ning tehnilisele järelevalvele allutatud objektile kehtestatud nõuete eiramist, kui sellega on ettevaatamatusest põhjustatud inimese surm (Karistusseadustiku § 197). Selle teo eest on võimalik karistada füüsilist isikut kuni viieaastase vangistusega ning juriidilist isikut rahalise karistusega.

ET Torel hoone ette Võrus Pikal tänaval oli ukse kõrvale pandud põlema kaks kalmuküünalt. ET Torel juhataja Genadi Kasemaa end eile näole ei andnud. Firma esinduses Võrus Pikal tänaval kohal olnud töötaja ütles, et juhataja ei räägi midagi enne, kui uurimine pole lõppenud. Töötajal ei olnud lubatud anda firma juhataja kontakttelefoni.

Tööde tellija, küttepuude ja pelletite tootmise ning müügiga tegeleva ettevõtte OÜ Polarson juht Indrek Elhi ütles, et Sookülas on käimas kaminapuude, briketi ja pelletite tootmise tehase ehitus, mille käigus paigaldas ET Torel kanalisatsioonitorusid. Kanalisatsiooni on vaja kuivatite ning olmeruumide tarbeks. Praegu käib Polarsonil tootmine Võru linnas Roopa tänaval, Lasva valda on plaanis tootmist laiendada järgmisel kevadel. Elhi, kes käis ise teisipäeval Sookülas kohal asjaga tutvumas ütles, et praegu on seoses surmajuhtumiga kõik tööd peatatud. „Kõik on šokis,” põhjendas ta tööde peatamist.

Võrumaal Lasva vallas varises pinnas peale kaevetöid teinud mehele, töömees hukkus õnnetuses.

Teisipäeva ennelõunal paigaldas 1965. aastal sündinud töömees Võrumaal Lasva vallas Soo külas 2,6 meetri sügavusel kanalisatsioonitoru, teatas BNS-ile tööinspektsioon. Pinnas aga varises ning mattis mehe enda alla. Mees hukkus õnnetuspaigal.

Õnnetuse täpsemate asjaolude selgitamiseks on tööinspektsioon ja politsei alustanud uurimist .

Tänavu on esimese üheteistkümne kuu jooksul tööinspektsioonis registreeritud 3665 tööõnnetust. Surmaga lõppenud tööõnnetusi on sama ajavahemiku jooksul registreeritud 19.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD