Menu

.      

Kord lõpuks majas! Võru turvanaine murdis pikalt tegutsenud vägivaldse varga maha ja andis politseile üle

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

“Ennekõike üritas ta varastada suuremas koguses kanget alkoholi ja tegevusmuster viitab, et eesmärgiks oli ilmselt selle mustal turul edasimüümine. Tegu on niiöelda profivaraste kategooriasse liigituva kurjategijaga, kes on nii turvatöötajate kui politsei erilise tähelepanu all,” selgitas Aia.

Tuntud varga kinni pidanud turvatöötaja soovib jääda anonüümseks, aga Viking Security valvejuht toob esile nii tema kui ka varga tabamisele kaasa aidanud poekülastaja julgust ja kiiret tegutsemist. 

“Turvatöötaja märkas isiku saabumist ja hoiatas poe personali, kes märkasidki järjekordset varguskatset – isik üritas peita mitut pudelit viina omale varrukatesse. Turvatöötaja tõkestas kassadest läbi murda üritanud ja temast märkimisväärselt suurema varga tee, andes asjakohaseid korraldusi. Kuigi mees käitus vägivaldselt, pidas turvatöötaja ta sealsamas kinni. Ka üks poekülastaja pakkus julgelt oma abi jätkuvalt vägivaldse isiku talitsemiseks ning peagi anti varas üle politseile,” rääkis Aia.

Juhan Aia sõnul näitavad turvafirma üle Eesti kogutavad andmed, et eelmise aastaga võrreldes on kasvanud nii suuremahuliste varguskatsete hulk kui varaste vägivald.

“Koostöö turvaettevõtete ja politsei vahel on tihe ning nii poode kui kodusid sihtivate profivaraste karjäärid pikalt ei kesta. Igaüks saab oma panuse anda: hoia poes silmad lahti ja kahtlast tegevust märgates anna turvatöötajale või poe personalile märku,” soovitas Viking Security mehitatud valve juht.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD