UUDISED

Imeline alpiilmaga suusalaupäev Haanjas, Otepääl napib lund

Pisi-pisikesed suusatajad kogunevad alumisdele suusastaadionile starti. Emad-isad annavad viimaseid soovitusi, julgustavad. FOTOD: Kalev Annom
Täna oli Haanjas tõeline suusapidu mitmel staadionil ja laskeväljakul. Üheaegselt sõideti Võru suusasarja viimast etappi ja toimusid Eesti meistrivõistlused laskesuusatamises, sest Otepääl ei jätkunud lund. Võistlusi jälgis ka legendaarne Laur Lukin.
 
Võru suusasarjas osales 30. märtsil üle tuhande suusataja. Kõige emotsionaalsem oli keskpäeva paiku pisi-pisikeste suusatamine. Emade-isade juhendamisel ja toel koguneti starti ja…Juba esimestel meetritel oli kukkujaid, kuid tõusti ja sõideti edasi võiduka lõpuni. Tublid lapsed!
FOTOD: Kalev Annom
 
Laupäeval, 30. märtsil tehti ka suusasarja ajalugu, sest suusasari toimus juba viiendat aastat ehk siis suusasarjasid on kokku saanud 25.
 
Kokku on 2015. aastal alanud suusarjad starti toonud 5211 suusatajat.
 
Palju õnne korraldajate, suusatajatele! Kohtumiseni jaanuaris 2020!

Võrumaa koolilastele tutvustatakse tervisliku toitumise põhimõtteid

Rõuge põhikooli esimese klassi õpilased lahendasid loengu käigus ülesande, kus tuli maitsmismeeltega ära tunda õige juur- või köögivili. Foto: AIGAR NAGEL

Sellel kevadel korraldatakse kolmes Võrumaa koolis tervisliku toidu nädalat, mille jooksul peetakse õpilastele tutvustavaid loenguid ning käsitletakse teemat ainetundides.

Mõniste ja Rõuge põhikooli juba külastanud MTÜ Piiri Köök koos Võrumaa koka Markus Mekiga tutvustavad tervisliku toidu põhimõtteid ja valmistavad koos koolikokkadega ühise lõunasöögi.

Mitmekülgne tervisetoidunädal koolides

„Nädal algab köögi- ja puuvilju tutvustava loenguga, mille jooksul maitstakse erinevaid juurvilju ja püütakse ära arvata, millise köögiviljaga on tegu,” räägib ajaloolise toidupärandi edendaja ja MTÜ Piiri Köök liige Kadri Karu. Koolitusnädala lõpus aga valmistatakse koos koolikokkadega lõunasöök, mille lõppedes saavad lapsed valida kolm kõige enam meeldinud toitu. Koolilõuna valmistamisel juhendatakse ja koolitatakse ühtlasi kokkasid, nii et nad omandaksid teadmised ja oskused, et valmistada edaspidi tervislikku ja täisväärtuslikku koolilõunat õpilastele, õpetajatele ja kooli personalile.


 


 


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD