Kolm põhjust, miks LEGO pakub lakkamatut mängurõõmu kõigile

LEGO on alates 1932. aastast suutnud kogu maailmas väga edukalt levitada oma mõtteviisi “mängi hästi”. Mida erilist on nendes äratuntavates klotsides ja mehikestest, et nad pakuvad nii palju mängulusti? Toome järgnevalt välja kolm põhjust.

LEGO klotside universaalsus

Välimuselt on LEGO klotsid olnud ajas pea muutumatud. Ainult värve, milledes klotse toodetakse, lisandub ajaga järjest juurde. Ikooniliseks LEGO elemendiks on klots, mille peal on 2 x 4 nupukest ja põhja all kaks torukest. LEGO ehitusklotside materjaliks on vastupidav ABS plast.

Lego klotsid ikooniline

LEGO klotside omapäraks on veel see, et klotse ühendades püsivad nad väga hästi koos. Kuidas muidu oleks võimalik ehitada isegi suuri linnu ja kõrgustesse kõrguvaid torne?

Kuid kõik see, ei takista klotse lihtsalt ja kiirelt uuesti lahti võtmast. Kas mängija on oma ehitisest tüdinenud või tekib parem idee? Palun väga, alati saab alustada algusest ja luua just selle, mis esialgu mõttesilmas.

Kuna klotsid on aegade algusest oma ülesehituselt samasugused ja samas mõõdus, siis siin on peidus veel üks LEGO ainulaadsus. Edukalt saab omavahel kombineerida nii 1958. aasta esimesest partiist pärinevat klotsid just värskelt ostetud LEGO klotsidega. Ja kõiki klotse saab edukalt ühendada ka noorematele lastele mõeldud Duplo sarjaga, kus klotsid on oma mõõtmetelt suuremad.

See annab lõputult võimalusi kõigile loojatele luua oma maailmu, kasutades selleks erinevaid LEGO komplekte. Kvaliteetne järjepidevus ja taaskasutus sinu enda kodus, kuna nendest klotsidest juba ei tüdine.

Leia LEGO fännidele kingituseks sobivaim komplekt Kaup24.ee e-poes otsingust, sellelt lingilt.

LEGO sobib kõigile

Oma järjest kasvava populaarsusega on need klotsid suutnud kaasata endaga looma ka erinevas vanuses olevaid inimesi.

Noortele Duplo

Kõige noorematele lastele ehk vanusegrupile 2-5 aastat on mõeldud komplektid nimega Duplo. Selle komplekti klotsid on suuruselt kaheksa korda suuremad LEGO tavaklotsidest. Kuna lapse peenmotoorika pole veel välja arenenud, siis suuremaid klotse on parem haarata ning käsitseda.

Edasi saab liikuda juunioritele mõeldud sarjade juurde, mis on lihtsate konstruktsioonidega. Kokku tuleb panna kas mõni tuba, näiteks teejoomiseks, või auto. Ja sealt edasi on tee valla juba keerulisemate komplektide juurde.

Tehnikahuvilistele ja teismelistele on mõeldud LEGO Technics tootesari, mis annab võimalusi luua tõetruid töömasinaid.

Lego mootorratas

Täiskasvanud LEGO fännide kohta on isegi eraldi inglisekeelne termin - AFOL (Adult Fans of LEGO). Sest miks küll peaks täiskasvanud inimene lõpetama mängimise?

Õppimine ja loovus läbi mängu

LEGO komplektid aitavad mitmel viisil lapse arengule kaasa.

Pakub läbi oma erinevate komplektide väga erinevaid võimalusi mänguks. Jah, kaasa tuleb komplekti kokku panemiseks juhend, sest skeemi lugemise oskust või juhendi järgimist läheb meil elus kõigil vaja.

Aga veelgi enam ärgitab LEGO loovust - pane komplekt kokku nii nagu sulle meeldib või miksi neid teiste komplektidega. Ainuüksi kuut 2 x 4 LEGO klotsi on omavahel võimalik ühendada rohkem kui 915 miljonit moodi.

LEGOga mängides saab õppida ja kinnistada värve, kujundeid ja matemaatilisi tehteid. Mäng LEGOdega annab esmaseid teadmisi teadusest ja inseneeriast. No kõrge torn on väga tore, aga kui sellele teha kindel vundament, püsib see kauem.

Veel õpetab LEGO järjepidevust, sest mõnikord asjad ei õnnestu plaanitu kohe nii, nagu mõttes oli. Edu kogemiseks tuleb korduvalt ja korduvalt proovida. Aga sihikindlus viib tulemuseni. Kui tulemus käes, saab ehitaja kogeda rõõmu ja rahulolu lõpetatud tööst. Annab kindlust, juhtugu mis tahes, sa saad hakkama! Sellel loetelule leiab jätku emmedeklubi.ee veebis ilmunud LEGOteemalisest artiklist.

LEGO pakub oma erinevate komplektidega tegevust nii suurtele kui väikestele. Ja keegi ei keela mängida mitmekesi, sest koostegemises peitub ka oma rõõm. Hea mängu retsept on ju lihtne ja teada: lase loovus valla!

Leia õige LEGO komplekt Kaup24 e-poest, säästa aega ja raha!


 

SISUTURUNDUS

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD