Menu

Energiasäästlik köök aitab oluliselt vähendada majapidamisele kuluvaid summasid

  • Kirjutas Sisuturundus

Foto: Unsplash

Kahtlemata on köögis kõige rohkem kodumasinaid. Kaasaegsed masinad säästavad meie aega ja muudavad elu mugavamaks. Samuti on oluline aspekt, mida meeles pidada, et nutikalt valitud kodumasinad säästavad lisaks teie ajale ka oluliselt rahakotti.

Järgnevalt toome välja peamised köögis kasutatavad kodumasinad, kus uhiuus kodutehnika aitab säästa raha.

Uute külmikute energiatarve on viimase paarikümne aasta jooksul vähenenud neli korda.

Võttes aluseks uhiuue energiasäästliku külmkapi energiakulu, tasub investeering uude kodutehnikasse ära 4-5 aastaga. Siiski tuleks külmikut valides mõelda ka oma pere suurusele ja tarbimisharjumustele, kõige ebaefektiivsem on liiga tühi või toiduainetega ülekoormatud külmkapp. Kaupluste valikus on nii väiksemaid külmikuid, kui avaraid kahepoolseid külmkappe.

Foto: Unsplash

Võrreldes käsitsipesuga tarbib uus nõudepesumasin ligi kolm korda vähem energiat.

Nõudepesumasin kulutab aastas veidi alla 300 kWh energiat, keskmiselt mahutab tavaline nõudepesumasin 12 nõudekomplekti, aga valikusse on lisandunud veelgi efektiivsemalt disainitud nõudepesumasinad, mis mahutavad vaevata 14-15 nõudekomplekti. 10 aasta jooksul säästab nõudepesumasina kasutamine ligikaudu 500 eurot võrreldes käsitsipesuga. Nii nagu pesumasin, nõudepesumasin hoiab kokku vett ja elektrienergiat.

Üks kõige rohkem energiat tarbiv kodutehnika on elektripliit ja ahi.

Elektripliit ja ahi tarbivad kahe seadme peale kokku aastas üle 600 kWh energiat. Kasutades ahjus peamiselt õhuringlusega funktsiooni, on võimalik ahju energiatarvet vähendada kuni 15%. Klaaskeraamilised pliidiplaadid tarbivad vähem energiat kui küttekehaga metallplaadid. Uhiuus kodutehnika, eriti kui see on valitud võimalikult energiasäästlik, hoiab ahju ja pliiti tihti kasutades oluliselt kokku teie raha.

Ei tasu unustada ka väiksemaid kodumasinaid.

Suurtele kodumasinatele lisaks tarbivad kõige rohkem energiat veekeetja ja mikrolaineahi. Lisaks tasub tähelepanu pöörata blenderi, kohvimasina ja köögikombaini või mikseri energiakulule.

Ning lõpetuseks, köögis tegutsemiseks vajame me valgust. Vahetades olemasolevad lambipirnid välja uute energiasäästlike ja kauakestvate LED-pirnide vastu on võimalik kokku hoida veelgi rohkem majapidamises kuluvat energiat. Valige uhiuus energiasäästlik kodutehnika K-rauta.ee laiast valikust.

Sisuturundus

20 PÄEVA ENIMLOETUD