Menu

Kuidas säilitada toitu?

  • Kirjutas SISUTURUNDUS

Kuidas säilitada toitu? © Malidate Van via canva.com

© Malidate Van via canva.com

Toidu õige säilitamisega saab seda hoida nii järgmiseks päevaks, aga ka pikemaajaliselt. See vähendab nii toidu raiskamist kui ka võib hoida kokku sinu aega. Kuidas säilitada toitu nii, et see oleks võimalikult värske ka mõne aja möödudes? Milliseid abivahendeid on selle jaoks vaja? Uurime üheskoos välja!

Toidu pikaajaline säilitamine

Pea kõike saab pikaajaliselt säilitada. Kõige parem viis on selleks asetada toit sügavkülma. Nii saad suvel korjatud marjad asetada kotikesse või karpi ning hoida neid sügavkülmas kuniks tekib soov valmistada smuutit või küpsetada marjakooki. Niisamuti külmuta juustu, liha, kala ja palju teisi toiduaineid, mida soovid. 

Veelgi pikemaks säilitamiseks on hea võtta kasutusele vaakumpakendaja. Vaakumpakendaja aitab eemaldada pakist üleliigse õhu, mis aitab toiduaineid kauem säilitada kui ka hoiab ruumi pealt kokku, sest vaakumpakend on ruumi kokkuhoidlik lahendus võrreldes mõne teise pakendiga, mida tavaliselt kasutatakse. 

Kui sa soovid toitu sügavkülmutada, siis leia selleks sobivad pakendid ja soovi korral vaakumpakendaja. Märgi pakendile pakkimise kuupäev, et teaksid, millal see on külmutatud ja millal hakkab lähenema selle realiseerimise aeg. Pea meeles, et sügavkülmutatud köögiviljad säilivad 3-6 kuud, liha alates mõnest nädalast kuni 12 kuuni sõltuvalt selle külmutuseelsest seisundist. 

Püüa hoida meeles, mida külmutada ja mis aja jooksul tuleks see ära tarbida. Valmistu suvel ette pikaks talveks ja külmuta marjad, maitsetaimed kui ka erinevad köögiviljad. 

Toidu lühiajaline säilitamine

Toitu kipub tihti üle jääma. Selleks, et seda mitte ära visata, on see mõistlik asetada külmikusse, et järgmisel päeval üles soojendada või kasutada mõne teise roa valmistamiseks. Kuidas aga säilitada toit mõneks päevaks ning mida tuleb selleks teada?

Toidu säilitamiseks tuleb see asetada külmkappi ja kasutada spetsiaalselt selleks loodud köögianumaid või pakkida toit fooliumi või toidukile abil ära. Selliselt ei kuiva toit ära ja ei võta juurde teisi toidulõhnasid sinu külmkapis. Järgmisel päeval võta toit välja ning soojenda see kas pannil, ahjus või mikrolaineahjus kiireks lõuna- või õhtusöögiks. Teine võimalus on sellest valmistada midagi muud. Juhul, kui keetsid eelmisel päeval liiga palju riisi, kasuta seda mõne wokiroa või karri valmistamiseks. Ahjuköögiviljadest saab valmistada imemaitsva püreesupi ning grillil küpsetatud kalast salati.

Kui oled otsustanud soetada vaakumpakendaja, siis võid ka seda kasuta selleks, et hakitud köögiviljad või eelnevalt valmistatud muud toiduained sellega säilitada kuni nädal aega. Vaakumpakendaja on hea lahendus kõikidele peredele, kes armastavad valmistada nii palju toitu ette kui võimalik. Väga kiiresti märkad, et see hoiab sinu aega kokku ning muudab kokkamise ka kõige kiirematel argipäevadel lihtsaks. Leia oma uus vaakumpakendaja ja teised köögitarbed Hansaposti või Kaup24 valikust!

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD