Menu

Mida arvestada pesumasina ostul ja kuidas selle eest õigesti hoolt kanda?

  • Kirjutas Sisuturundus

Pesumasin vajab väljavahetamist? Oleme pannud kokku kõige olulisemad soovitused, mida järgida uue pesumasina valikul. Tutvu nõuannetega ja leia Electrolux, Bosch, LG ja teiste brändide pesumasinad Kaup24 või Hansaposti e-poest. Avasta kõik pakkumised ja naudi kiiret tarnet.

Milline pesumasin valida?

Pesumasin on äärmiselt oluline kodutehnika seade, milleta on raske kujutada oma elu ette. Jagame sinuga nõuandeid, mida tuleb enne uue pesumasina ostu läbi mõelda. Võttes arvesse meie soovitusi, saad valida välja parima võimaliku toote, mis vastab sinu eelarvele ja vajadustele. Kaup24 ja Hansaposti e-poodidest leiad mitmekülgse kodutehnika valiku, et saaksid valida välja just sellise toote, mida vajad. Tutvu kogu valikuga ja leia uus pesumasin e-poest.

Üks hea viis, kuidas leida kerge vaevaga uus pesumasin, on kasutada e-poodide filtreid. Nende abil saab sorteerida välja tooted, mis vastavad just sinu eelistustele, olgu selleks siis kindel mõõt, pesumasina mahutavus, kaubamärk või midagi muud. See aga eeldab seda, et tead, mida otsid. Juhul kui sa vajad viimasega abi, siis järgi neid soovitusi:


1. Kas eelistad pealt- või eestlaetavat pesumasinat? Pealtlaetav pesumasin sobib väikesesse ruumi, kuhu pole võimalik paigutada eestlaetavat pesumasinat. See on hea valik üürikorterisse või maakoju.

2. Kui suur pesumasin sinu koju mahub? Kuigi paljud pesumasinad on sarnaste mõõtmetega, on ka kitsamaid mudeleid, mis sobivad väiksemasse vannituppa või pesuruumi.

3. Järgmiseks on vaja mõelda, kui palju pesu korraga pesed. Kõige populaarsemad on pesumasinad, mis mahutavad 5-6 kg pesu. Kui sul on väiksem pere või otsid kodutehnika seadet külaliskorterisse, võid eelistada ka väiksema mahuga pesumasinat.

4. Väga olulised on erinevad funktsioonid. Kui klassikalised pesuprogrammid on olemas igat tüüpi pesumasinal, siis paljudel uuematel mudelitel on programme, mis võimaldavad murevabalt pesta ka kõige õrnemaid riideid, või pesu kuivatada. Meie hinnangul on kasulikud järgmised funktsioonid: taimer, kuivatus, delikaatsete riiete pesemise programm ja ökonoomne pesuprogramm.

5. Kui palju kulutab pesumasin energiat? Kõikide elektroonikaseadmete ostmise puhul on oluline hinnata selle energiasäästlikkust. Igal tootel on energiamärgis, mida tähistatakse tähestiku tähtedega A-G. Mida tähestiku algusele lähemale on märgis, seda energiasäästlikuma tootega on tegemist.


Kuidas regulaarselt pesumasinat hooldada?

Pesumasina regulaarne puhastus on oluline selleks, et tagada pikaajaline tõrgeteta töö ja ennetada halva lõhna teket ning bakterite vohamist. Üks oluline samm, mida pärast igat pesukorda teha, on kuivatada pesumasina tihend, uks ja jätta uks avatuks. Kuna jahedam vesi soodustab bakterite teket, tuleks kord kuus pesta pesu (nt voodipesu või rätikuid) kõrgema temperatuuriga.

Aeg-ajalt tuleb teostada ka põhjalikum puhastus, mida saab hästi teostada koduste vahenditega. Kasutades söögisoodat ja äädikat, puhasta trumli kummitihendid. Seejärel ava pesumasina sahtlid ja lisa sinna pesuvahendit, et need puhastada. Seda tuleks teha umbes iga viie pesu korra järel, sest sinna kipub kergelt tekkima nii mustus kui ka hallitus. 

Teiseks on vaja regulaarselt teostada katlakivi eemaldust - selleks võib kasutada vastavaid puhastusvahendeid, aga piisab ka äädikast ja söögisoodast. Lisa trumlile ⅓ tassi söögisoodat, vala pesuaine sahtlisse kaks tassi äädikat. Kasuta kõrgema temperatuuriga pesuprogrammi ja lase pesumasinal töötada umbes 1,5 tundi. See on hea nii katlakivi kui ka ebameeldiva lõhna eemaldamiseks.

Sisuturundus

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD