Kuidas valida pleedi jaoks sobivat värvi?

Peale selle, et pleed on funktsionaalne, on see ka omaette dekoratiivne element. Selle värv võib muuta sinu elutoa atmosfääri, tuues endaga kaasa rõõmsameelsuse või rahulikkuse. Veebilehel https://www.nostrahome.ee/ee/kataloog/magamistuba/pleedid/ on pleedid saadaval rikkalikus värvivalikus ja erinevate mustritega. 

Kuidas aga mõista kõiki saadaolevaid toone? Siin on mõned näpunäited, mis aitavad sul valida vastavalt oma tuju, sisekujunduse ja kasutusviisiga sobivat pleedi värvi.

Kui sa soovid teha valiku vastavalt oma toa interjöörile

Neutraalse värviga ja rahuliku tooniga pleed sobib ideaalselt siis, kui sinu toa interjöör on juba värvi- ja mustririkas. Vali sellisel juhul pleedile neutraalsed toonid, nagu beež, hall või valge. See toob ruumi kaasa tasakaalu.

Neutraalsetes toonides interjööri puhul ole julge ja proovi ruumi elavdamiseks kasutada erksavärvilist pleedi. Punane, elektrisinine või smaragdroheline pleed näeb sellistes ruumides väga hea välja.

Kui ruumi sisustus on rahulik, siis vali endale julgelt mustriline pleed. Triibud, täpid või geomeetrilised mustrid suudavad lisada ruumi mängulist hõngu.

Kui sa valid pleedi vastavalt oma tujudele ja vajadustele

Tujudele ja vajadustele vastavalt pleedi valimine on ehk kõige rahuldust pakkuvam otsusprotsess üldse. Sooja ja lohutava tunde saamiseks vali pleedile soojad värvid, nagu karamell ja pruun. Värskuse esilekutsumiseks vali aga hoopis pehmed toonid, nagu pastellsinine, vesiroheline või sinepikollane.

Valides olenevalt pleedi kasutusest

Kui sinu uus pleed on mõeldud eelkõige lõõgastumiseks, vali rahustavad toonid nagu taevasinine või salveiroheline.

Pleedi all lugemiseks või töötamiseks vali eredad värvid, nagu oranž või kollane. Need võivad sinu meeli stimuleerida ja aidata ka keskenduda.

Filmiõhtuteks on parim valik  tumedates toonides pleed, nagu tumesinine või tumehall, mis loob filmi vaatamise jaoks ideaalse vaoshoitud atmosfääri.

Harmoonilised kombinatsioonid

Mõtle pleedi valides kolme värvi reeglile: üks põhivärv, üks teisene värv ja üks aktsentvärv. Näiteks kui tuba on valdavalt beež (põhivärv) ja tumeda puitmööbliga (teisene värv), võib türkiissinine pleed (aktsentvärv) atmosfääri ruumis palju helgemaks muuta.

Oma pleedi värvi valikut ei tohiks jätta kunagi täiesti juhuse hooleks. Pleed peegeldab sinu isikupära, mõjutab sinu meeleolu ja võib mõjuda ruumis ideaalse täiendusena. Olgu sinu värvivalik julge, diskreetne, kosutav või mahe – iga värv räägib oma loo. On ainult sinu otsustada, milline värv on sinu jaoks sobiv ja millist pleedi sa oma õhtute meeldivaks muutmiseks vajad.


 

SISUTURUNDUS