Kuidas arendada enesekindlust? Psühholoogid soovitavad järgmisi harjutusi

Olenemata sellest, kas liigute karjääriredelil ülespoole või lähete esimesele kohtingule kellegagi, kellest olete huvitatud, on oluline, et oleksite igal sammul enesekindel.  FOTO: pexels.com

Olenemata sellest, kas liigute karjääriredelil ülespoole või lähete esimesele kohtingule kellegagi, kellest olete huvitatud, on oluline, et oleksite igal sammul enesekindel.

Enesekindla hääletooni, korrektse kehahoiaku ja kehakeele järgi on enesekindlat inimest lihtne märgata. Me võime sageli tähelepanuta jätta, et enesekindlus ei ole mitte ainult edu ja tervete suhete võti, vaid see on ka näitaja, mis näitab inimese suhet iseendaga - kas tal on lihtne elada täisväärtuslikku elu? Pole saladus, et inimesed, kes on enesekindlad, saavad kergemini hakkama väljakutsetega, ei karda võtta riske ja saavad elust aimu, ilma et peaksid mõtlema sellele, mida teised neist arvavad.

Kuid tänapäeva ühiskonnas pole enesekindluse loomine nii lihtne. Usaldus on teadaolevalt allasurutud või vähenenud lapsepõlves, mis on inimese noorukiea kõige hapram periood, mis sageli jätab püsiva trauma. Siin tulevadki appi psühholoogid, kes pakuvad erinevaid meetodeid, mis aitavad inimestel suurendada enesekindlust ja taastada oma elukvaliteeti - vaatame 5 kõige levinumat harjutust, mis aitavad teil näha ennast teiste silmadega.

1. Muuda negatiivseid mõtteid enda kohta

Väga sageli võrdlevad inimesed, kellel puudub enesekindlus, end teiste inimestega, kritiseerides kahjuks halastamatult oma keha, oma võimeid või alavääristades oma saavutusi. Kui tunnete ennast ära, siis niipea kui tunnete, et teie peas tekib sisemine monoloog, naeratage ja vaigistage oma sisemine kriitik. Selle asemel, kiitke vaimselt inimest, kellega ennast võrdlete ning vaidlustage negatiivsed mõtted. 

Mida kiiremini sa mõistad, et ainult sina ja mitte keegi teine mõtleb sinu loodud vigadest, seda lihtsam on luua positiivseid mõtteid. Lõppude lõpuks on nii palju asju, mille eest saab ennast kiita! Tunnistage oma tugevaid külgi ja saavutusi ning kui teile midagi ei meeldi, julgege seda muuta. 

2. Hoolitse oma keha eest

Hoolitse oma keha eest FOTO: pexels.com

Enesekindluse tõstmiseks peate hoolitsema nii oma füüsilise kui ka emotsionaalse tervise eest. Näiteks lemmikspordi harrastamine, treenimine ja tervislikum toitumine ei muuda teid mitte ainult värskemaks ja puhanumaks, vaid parandab ka teie kehakuju. Oma pingutuste tulemusi nähes tunnete end atraktiivsemana - on ju väga tavaline, et inimesed on oma välimuse suhtes eneseteadlikud.

Lisaks sellele, kui kõnnite küürus seljaga, tehke liikumisharjutusi, et parandada oma kehahoiakut ja üldist kuvandit teiste silmis. Kuigi te ei peaks hoolima sellest, mida teised inimesed teistest arvavad, võib teie kehakeel panna teie ülemuse kahtlema, kas te väärite näiteks palgakõrgendust. Nii et hoolitsege oma keha eest ja püüdke sellise kuvandi poole, mis paneb teid ennast imetlema.

3. Esitage endale väljakutse, väljudes oma mugavustsoonist

Võib-olla piisab sellest, kui jääte ühte kohta ja teete seda, mida peate mugavaks või isegi igavaks? Te oleksite üllatunud - enesekindlus tuleb sageli sellest, et astute välja oma mugavustsoonist, nii hirmutav kui see ka ei tundu. Muutke oma sisemised unistused reaalsuseks ja laske endal elus uusi kogemusi või naudinguid nautida. 

On tõsi, et enesekindlus võib täielikult muuta teie suhtumist iseendasse ja teie suhetesse. Kui arendate oma enesekindlust, siis näete, kuidas teie isiksus muutub - te muutute karismaatilisemaks ja positiivsemaks. Näiteks väike isiklik väljakutse usalduse loomiseks oma partneriga ja romantilise suhte elavdamiseks on oma seksuaalsuse paljastamine. Vaadake YESYES e-poodi ja leidke, mida vajate oma fantaasiate teostamiseks - hoolikalt valitud pesu, seksikad korsetid, bodid ja palju muud tooted pakuvad naistele vajalikku enesekindlust!

4. Premeerige ennast 

Kui teie destruktiivsed mõtted tulenevad pettumusest oma võimete suhtes ja kui edu näib olevat teist taaskord eemale pöördunud, seadke endale väiksemaid eesmärke, mis teid premeerivad. See võimaldab teil psühholoogide sõnul sagedamini kogeda positiivseid emotsioone ja õppida nautima väikseid võite. 

Samuti saate ennast premeerida, kui ümbritsete end toetavate ja inspireerivate inimestega, kes aitavad teil end enesekindlana tunda. Mõnikord ei ole see teie sisemine kriitik, vaid inimesed teie ümber, kes panevad teid nii tundma, nagu te tunnete. 

5. Praktiseerige tänulikkust

Praktiseerige tänulikkust FOTO: pexels.com

Muidugi on asju, mis purustavad teie enesekindlust, kuid millegipärast ei saa te neid muuta. Sellisel juhul aitavad tänulikkuse praktikad teil pöörata oma mõtted sellest, millest teil on puudus, sellele, mis teil olemas on. Näiteks kui teile ei meeldi teie naeratus, võtke iga päev aega, et öelda aitäh oma hea nägemise, tervete juuste või sileda jume eest. See praktika teeb selgeks, et teil on palju rohkem asju, mille suhtes saate end enesekindlalt tunda.

Üldiselt aitab tänulikkus vabaneda ohvri rollist ja suurendada enesehinnangut. Kasutage neid näpunäiteid, et muuta oma iseloomu ja suurendada enesekindlust.


 

SISUTURUNDUS


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD