Miks valida kontorisse reguleeritav laud?

Paljud meist veedavad igapäevaselt märkimisväärse osa oma päevast arvuti taga tööd tehes. Pikk istumine ja ebamugavad tööasendid põhjustavad aga erinevaid terviseprobleeme nagu selja- ja kaelavalu, peavalud ning üldine väsimus. Parim viis nende probleemide ennetamiseks ja tervisliku töökeskkonna loomiseks on reguleeritava laua kasutamine.

Erinevad uuringud näitavad ka seda, et kontoritöötajatel, kes veedavad suure osa oma päevast istudes, on oluliselt suurem risk haigestuda südame-veresoonkonna haigustesse ja diabeeti. Õige tööasendi saavutamine on vajalik, et vältida sundasendeid, mis võivad põhjustada pikaajalisi tervisekahjustusi. 

Kui keha on õigesti joondatud, väheneb koormus lihastele ja liigestele, mis omakorda vähendab vigastuste riski. Reguleeritavad lauad võimaldavad töötajatel kohandada tööpinna kõrgust vastavalt oma pikkusele ja töö iseloomule, aidates säilitada õiget kehahoiakut kogu pika tööpäeva vältel.

Vaimne heaolu ja keskendumisvõime

Lisaks füüsilisele tervisele mõjutab istumise ja seismise vaheldumine ka vaimset heaolu ja keskendumisvõimet. Pikk istumine põhjustab loidust ja väsimust, mis omakorda vähendab töövõimekust ja loovust. Reguleeritav laud võimaldab töötajatel sageli positsiooni vahetada, mis suurendab verevoolu ja hapnikutaset ajus, parandades seeläbi vaimset erksust ja tootlikkust.

Texas A&M Ülikooli uuringu kohaselt olid töötajad, kes kasutasid reguleeritavaid laudu, 45% produktiivsemad kui nende istuvad kolleegid. Väikese põneva faktina tasub ka lisaks teada, et seismise ja istumise vaheldumine aitab kehakaalu kontrolli all hoida, sest seismine põletab ligikaudu 50 kalorit tunnis rohkem kui istumine.

Töötajate rahulolu ja üldise heaolu tõstmine

Tänapäeval ei ole ainult palganumber see, mis hoiab töötajaid paigal või teeb ettevõttest ahvatleva tööandja uutele kandidaatidele. Maailm on muutumas ja üha enam panustatakse töötajate vaimse ja füüsilise tervise heaolusse. Hea ja ergonoomiline töökoht on suur motivaator, mis vähendab haiguspäevade arvu ja tõstab töömoraali. 

Ergonoomilised lahendused, nagu reguleeritavad lauad ning kvaliteetsed ja mugavad töötoolid, on olulised meeldiva ja toetava töökeskkonna loomiseks, mis aitab kaasa nii töötajate tervise edendamisele kui ka ettevõtte edule.

Kuidas tagada töötajale õige ja ergonoomiline tööasend?

Tooli kõrgus: Tooli kõrgus peab olema reguleeritav, et istuja jalad oleksid kindlalt maas või toetatud jalatoele, kui jalad maha ei ulatu. Põlved peaksid olema umbes 90-kraadise nurga all. Tooli seljatugi peab toetama nimmeosa ja võimaldama vabalt istuda, et vältida istumisest tingitud seljavalu.

Laua ja tooli kõrgus: Laua ja tooli kõrgust tuleb kohandada nii, et käsivarred oleksid põrandaga paralleelsed ja randmed sirged, kui käed on klaviatuuril. Lauapinna kõrgus peaks võimaldama töötada nii, et küünarvarred moodustavad 90-kraadise nurga.

Arvutimonitori asend: Arvutimonitori ülemine serv peaks olema silmade kõrgusel või veidi allpool, et ei tekiks pinget kaelas ja silmades. Ekraan peab olema asetatud otse töötaja ette, vältides pea ja kaela pidevat pööramist. Monitori kaugus peaks olema umbes 50-70 cm silmadest, et ennetada silmade väsimust.

Tee ergonoomiline valik ja leia kõik vajalikud tooted AJ Tooted veebipoest

Reguleeritav laud on oluline investeering tervislikku ja produktiivsesse töökeskkonda. Selle kasutamine aitab ennetada terviseprobleeme, parandada töö efektiivsust ja tõsta töötajate rahulolu. AJ Tooted pakub laias valikus kvaliteetseid reguleeritavaid laudu, mis aitavad luua ergonoomilise ja meeldiva töökoha.

Lisaks reguleeritavatele laudadele pakub AJ Tooted ka teisi kontoritarvikuid ja -mööblit, mis aitavad kaasa tervisliku ja funktsionaalse töökeskkonna loomisele. Meie spetsialistid on alati valmis andma nõu ja aitavad valida just sinu ettevõtte jaoks sobivaid tooted. 

Tutvu meie tootevalikuga e-poes  ja loo oma unistuste kontor AJ Tooted abiga!


 

SISUTURUNDUS


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD