Menu

.      

Avatud talud võtsid vastu ligi 100 000 külalist

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Külastasime pühapäeval kuute Võrumaa avatud talu. Teisel üle-eestilisel avatud talude päeval osalesid kümned tuhanded huvilised ning taludesse, põllumajandustootmistesse ja maaettevõtetesse tehti üle 83 000 külastuse. Võru maakonnast osales 11 talu.

Maaeluministeeriumi andmetel tehti külastusi tänavu ligi kaks korda mullusest rohkem. Aasta-aastalt kasvav huvi näitab, et Eesti inimestele pakuvad põllumajandus ja maaelu huvi ning avatud talude päev on leidnud koha Eesti inimeste südames.

Külastasime avatud talude päeval kuute Võrumaa talu: Kolotsi kitsekasvatustalu Vastseliina vallas, Palvemaja küülikukasvatustalu Sõmerpalu vallas, Kõrgemäe teravilja- ja piimakarjakasvatustalu ja Tiri-Jakobi lihaveisekasvatustalu Lasva vallas, Lõuna-Antsu teravilja- ja lihaveisekasvatustalu Meremäe vallas ja Taalbergi talu Rõuge vallas, kus valmistatakse hoidiseid, mahla, kaltsuvaipu, koera- ja lambavillast kudumeid.

Kõige enam külastajaid oli tänavu Ida-Virumaal asuvas Konju mõisa talus, mida külastas 3200 inimest. Harjumaal asuvat Esko talu külastas 2050 ja Tartumaal asuvat Andre Farmi 2000 inimest. Külastajate arvu poolest mahtusid esikümnesse veel OÜ Saidafarm Harjumaal (1570), Madila mahetalu Harjumaal (1500), Saksa talu pood Saaremaal (1400), Sepa talu Põlvamaal (1200), OÜ Voore Farm (1093) ja Arkna mõis (1050) Lääne- Virumaal ning Nopri talu (1050) Võrumaal.

Avatud talude päeval sai külastada ettevõtteid alates Eesti suurimast piimatootmisest kuni kodumaise siidrivabrikuni, Eesti parimaid mahetootjaid, mitmeid suuri ja väikesi looma- ja teraviljakasvatajaid, aiandeid, puuviljaja marjakasvatajaid, ravim- ja maitsetaimede kasvatajaid, väiketöötlejaid ning turismitalusid.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Avatus on alati hea. See näitab ausat uhkust selle üle, mida on saavutatud.


 

ARVAMUS