Menu

.      

President Alar Karis: politsei on liiga õhukeseks hööveldatud

  • Kirjutas BNS

President Alar Karis: politsei on liiga õhukeseks hööveldatud FOTO: Aigar Nagel

President Alar Karis ütles reedel politsei- ja piirivalveameti aastapäeva tähistamisel Eesti Rahva Muuseumis, et politsei on liiga õhukeseks hööveldatud.

Karise sõnul ei ole riigil muud alternatiivi kui investeerida rohkem inimestesse, kes kaitsevad õiguskorda – politseinikesse ja piirivalvuritesse. „Kui me tahame, et Eesti oleks rahulik ja positiivselt igav koht, kus turvatunne ei ole rahva murede tipus, siis me ei saa seda kõike odavmüügist osta,“ ütles riigipea. 

 „Aina vähemate töötajatega ei saa täita aina rohkemaid ülesandeid, ole sa kuitahes digitaliseeritud ja innovaatiline,“ tõdes president Karis. „Mulle näib, et politsei on liiga õhukeseks hööveldatud. Politseinikud ja piirivalvurid teevad aastas kuni 135 inimese jagu ületunde. Veel 150 töötaja puudumist kompenseerivad abipolitseinikud, igati tublid ja hakkajad. Kuid – vabatahtlikkusele ei saa ehitada sisejulgeolekut," lisas Karis.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD