FOTOD Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema 26 aastat vana kell sai täistabamuse

Juba kahekümne kaheksandat korda Võrumaal Tsiatsungõlmaal toimunud Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema käekella laskmise võistluse võitis teises voorus märki tabanud nooremleitnant Mihkel Raudsepp.

Sel aastal sihtisid kuusteist võistlejat Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema kolonelleitnant Jaan Kesseli 1996. aastal ostetud kella, mida pataljoniülem kandis igapäevaselt. Täpse lasu tegi võistlusel esmakordselt osalenud nooremleitnant Mihkel Raudsepp. „Tunne on positiivne! Tulin võistlusele täiesti kogemata ning ilma harjutamata – täpne lask oli õnnelik juhus,“ ütles võistluse järgselt nooremleitnant Raudsepp.

Vastavalt võistluse juhendile peavad osalejad tabama kella saja meetri kauguselt ning traditsiooniliselt on laskevõistluse võitjale auhinnaks käekell, mis oma headuselt ning hinnaklassilt on parem, kui see, mida tulistati. Kolonelleitnant Kessel pani sel aastal võitjale välja kella Casio DW 290, mis sai legendaarseks 1996. aasta „Mission Impossible“ filmist, kus seda kandis Tom Cruise. „Kergejalaväepataljoni ohvitserina võid leida end ülesannete ees, mis tunduvad võimatuna. Kuperjanovi jalaväepataljoni ohvitserina ei ole selliseid ülesandeid olemas!“ ütles pataljoniülem kolonelleitnant Kessel kella üle andes.

Pataljoniülema kella laskevõistlus sai alguse 1994. aastal. Kell on lubatud ringide jooksul jäänud terveks vaid 2007. ja 2021. aastal. Traditsioon sai alguse 1994. aastal, kui toonane Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonel Aarne Ermus vihastas oma valet aega näitava käekella peale ning otsustas ebatäpse ajanäitaja laskevõistlusele sihtmärgiks anda. Muuhulgas soovis ta sellega ärgitada tegevväelasi oma laskeoskust parandama.

Comments  
  +2

Quoting Setu:

Jah, teevad tsirkust, parem minge Putinile appi. Putin võidab ilma teietagi.


Putin võidab ilma nendetagi.2gvke
  +7
Tere taas. Minul ei anna süda rahu. Minul on tunne seal kuperjanovis ei ole asjad korras. Tegu on haigete inimestega. Lasevad kella pihta. Sama lugu nagu Malt Laaliga kes tulistas Edgal Tsavitsaale pilti 1999 aatstal. Tegu oli haige inimetsega kets on plaegutseni haige ja tegi ka Etkali haidkeks. Herem koondas Koroona süstimata ehk peab siin ka koondama hakkama ja kiiresti. Eeeiiii, ikkagi vast mitte sest tegu on häirete ärevuse all inimestega. Euroopa liit hirmutab inimesi igasuguste kliima soojenemistega, igasuguste rohealadega jne. Nägite telekast kuuuurijast või kus ta oli. Teismeline linnatüdruk tuli maalt vanaema poolt bussile. Järsku põõsa tagant nägi hobust mida ta elus ei olnud näinud. Ehmatusest ei saanud kooli ja arsti poolt ärevushäired. Nüüd käib Jämejala vahet. Teine juhus oli kui naine tuli poest ja järsku nägi oma maja akend muugib lahti noormees. Naine kutsus politsei ning noormees peeti kinni. Noormehelt küsiti miks sa tegid niimodi. Noormehe vastus oli tahtsin varjuda kurja koera eest. Hiljem naine uuris politseilt mis karistuse noormes sai. Politsei vastus oli , me ei saa alaealist karistada. Kui saab täisealiseks, lõhub teie ukse maha või tapab mõne ära siis kohus saab mõelda selle üle. Ma ikkagi ei saa aru mis eesti riigis toimub. Oi telefon kõliseb. Oleks Teiega veel palju huvitavast vestelnud aga pean minema auto käima panema. Põhjuseks pean poes käima, maainimesele toidukraami viima sest igas kohas bussid õieti ei käi
  +6
Jah, teevad tsirkust, parem minge Putinile appi. Putin võidab ilma teietagi.
  +14
Ma ei taha midagi halba kirjutada ega kedagi solvata. No see Raudsepp ikka tubli poiss. No nii kõvad mehed koos ja mida seal olekski teinud üks Püttsepp ja mida kostaks üks Kellasepp Raudsepa juures. Minul vanaisa rääkis Stalini ajal kolhoosi toodi Molotovi Gorki autotehasest puukabiiniga GAZ ~ 51. Traktoriste oli aga autojuhte ei olnud. Saadetigi Petseri maaparandus kooli autojuhiks õppima üks Eduard. Perekonnanime ma ei taha öelda inimest hauda teotada. Huvitav kolhoosi esimehe nimi oli ka Eduard aga perekonnanime ei mäleta enam. Aa, tuli ikkagi meelde. Karpats oli tema famiilija nimi siis teate mis kolhoosiga oli tegu.Eduard oli muidu tubli autojuht aga seda jõujooki pruukis palju. Kül tema pärast aeti kraavid kinni, lõigati teede äärest puud maha jne. Lõpuks sõitis ühe mutikese alla. Kohtus Eedu käest küsiti mis juhtus. Eedu ütles ei juhtunud midagi, vanamutil tuli tangupuder tagaotsast välja. Eedut taheti kinni panna aga kolhoosi esimees ka Eedu ütles meil kaks Puuseppa. Kahte Puuseppa pole tarvis ja pandigi Puusepadest üks kinni. Ei tea kas see Puusepp ikka veel kinni istub aga mis on saanud Raudsepast. Ma kuulan nüüd ilusat Heli Läätse finüüli , aastad mööduvad, tuuled pöörduvad tsirkus alati jääb. Tänan ja ma usun, ma ei teotanud kedagi. Vaata kui hiljem ilusat aegu meelde tuletada Stalinist ja Kupi meestest. Veelkord väga täna ning kahju teie tublide meeste seast lahkuda. Tänan ka ajakirjaniku ja pealkiri oleks pidanu olema. Väiksed lapsed väiksed mängud, suured la

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD