Menu

.      

FOTOD Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema 26 aastat vana kell sai täistabamuse

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Juba kahekümne kaheksandat korda Võrumaal Tsiatsungõlmaal toimunud Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema käekella laskmise võistluse võitis teises voorus märki tabanud nooremleitnant Mihkel Raudsepp.

Sel aastal sihtisid kuusteist võistlejat Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema kolonelleitnant Jaan Kesseli 1996. aastal ostetud kella, mida pataljoniülem kandis igapäevaselt. Täpse lasu tegi võistlusel esmakordselt osalenud nooremleitnant Mihkel Raudsepp. „Tunne on positiivne! Tulin võistlusele täiesti kogemata ning ilma harjutamata – täpne lask oli õnnelik juhus,“ ütles võistluse järgselt nooremleitnant Raudsepp.

Vastavalt võistluse juhendile peavad osalejad tabama kella saja meetri kauguselt ning traditsiooniliselt on laskevõistluse võitjale auhinnaks käekell, mis oma headuselt ning hinnaklassilt on parem, kui see, mida tulistati. Kolonelleitnant Kessel pani sel aastal võitjale välja kella Casio DW 290, mis sai legendaarseks 1996. aasta „Mission Impossible“ filmist, kus seda kandis Tom Cruise. „Kergejalaväepataljoni ohvitserina võid leida end ülesannete ees, mis tunduvad võimatuna. Kuperjanovi jalaväepataljoni ohvitserina ei ole selliseid ülesandeid olemas!“ ütles pataljoniülem kolonelleitnant Kessel kella üle andes.

Pataljoniülema kella laskevõistlus sai alguse 1994. aastal. Kell on lubatud ringide jooksul jäänud terveks vaid 2007. ja 2021. aastal. Traditsioon sai alguse 1994. aastal, kui toonane Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonel Aarne Ermus vihastas oma valet aega näitava käekella peale ning otsustas ebatäpse ajanäitaja laskevõistlusele sihtmärgiks anda. Muuhulgas soovis ta sellega ärgitada tegevväelasi oma laskeoskust parandama.

20 PÄEVA ENIMLOETUD