Menu

.      

Riigikogu uus koosseis koguneb avaistungile

  • Kirjutas BNS

FOTO: Aigar Nagel

Riigikogu uus koosseis koguneb esmaspäeval kell 14 oma esimesele istungile, kus riigikogu liikmed annavad ametivande ja valivad juhatuse.

XV rigikogu esimese istungi avab president Alar Karis. Pärast presidendi kõnet annavad riigikogu liikmed ametivande. Ametivande teksti loeb kõnepuldist ette riigikogu vanim liige ning tema järel kirjutavad vandetekstile alla ka kõik teised riigikogu saadikud.

Esimesel istungil toimub ka riigikogu esimehe ja aseesimeeste valimine. Esmalt valitakse salajasel hääletusel riigikogu esimees ning seejärel samaaegselt kaks aseesimeest. Pärast juhatuse valimist esineb peaminister Kaja Kallas avaldusega valitsuse tagasiastumisest.

Uue koosseisu avaistungit saab jälgida riigikogu veebilehel ja YouTube’i kanalil. Samuti teeb istungist otseülekande telekanal ETV2.

15 minutit pärast avaistungi lõppu ehk hinnanguliselt kella 17.15 paiku annavad riigikogu esimees ja aseesimehed pressikonverentsi. Juhatuse pressikonverents toimub Toompea lossi Valge saali kõrval asuvas Otto Strandmani nõupidamisteruumis ning seda saab jälgida ka veebiülekandes.

Pressikonverentsi järel koguneb riigikogu juhatus oma esimesele istungile, kus on plaanis registreerida fraktsioonid ja kinnitada täiskogu esimese töönädala päevakorra projekt.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD