Menu

.      

President Karis: liitlaste kohalolek annab piirkonnale kindlustunde

  • Kirjutas BNS

President Karis: liitlaste kohalolek annab piirkonnale kindlustunde Foto: vbl Ardi Hallismaa

President Alar Karis külastas neljapäeval 2. jalaväebrigaadi käsutuses olevat Taara linnakut, kohtus ajateenijatega ning Nursipalu harjutusväljal liitlastega, kirjutab Lõuna-Eesti Postimees.

Karis kinnitas Lõuna-Eesti Postimehele, et liitlaste kohaloleku tunnetamine annab kogu piirkonnale kindlustunde.

"Seal, kus on kaitsevägi ja liitlased, seal elu tärkab," ütles Karis ning tõi selle ilmestamiseks Tapa linna näite. "Loodame, et see juhtub ka Võrumaal ning annab selles maanurgas elavatele inimestele ka kindlustunde, et oleme kaitstud. Mida rohkem nähakse ja tunnetatakse seejuures liitlaste kohalolu, seda parem."

Karis ütles statistikale viidates, et 80 protsenti eestlastest on liitlaste kohalolekuga rahul. "Me oleme väike riik ning meil on liitlasi vaja," ütles Karis. "Enne teist maailmasõda olime küll hästi treenitud, aga väheste liitlastega riik – nüüd oleme sellest õppinud."

Foto: vbl Ardi Hallismaa

"Kui me ise usume ja sisendame endale tunnet, et oleme võimelised ennast kaitsma, siis ei julge keegi tulla meid ründama," lisas president. "Paanikat pole kindlasti mõtet külvata – see on väga halb kaaslane. Me vajame ju siia ka äriettevõtteid, kes tahaksid tulla oma ettevõtteid rajama ja investeerima. Kui me ise oleme paanikas, siis on meil selles osas üks probleem juures."

Inimesed saavad Karise sõnul praegusel ajal ka ise oma kaitstuse tunnet suurendada: nad peaksid näiteks läbi mõtlema, mida ohuolukorras teevad ning kuhu lähevad. "Samuti teha kõik selleks, et Ukraina sõda lõpeks ning aidata selleks Ukrainat nii sõjaliselt, poliitiliselt kui ka humanitaarabiga."

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD