Menu

.      

Võrus oodatakse ajalooliste hoonete omanikke osalema projektis

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Võrus oodatakse ajalooliste hoonete omanikke osalema projektis

Võru linnavalitsus kutsub taas Võru linnas asuvate ajalooliste hoonete omanikke osalema LIFE IP BuildEST projektis ning taotlusi saab esitada kuni 12. aprillini.

LIFE IP BuildEST on projekt, mille käigus otsitakse parimaid lahendusi, et hoogustada ja ellu viia hoonete rekonstrueerimise pikaajalise strateegia eesmärke Eestis, et vähendada kodude energiakulusid ja parandada hoonete kliimakindlust.  

Võru linnavalitsus koostöös projekti LIFE IP BuildEST partneritega on välja kuulutanud konkursi ajalooliste hoonete leidmiseks kodukonnahüppe renoveerimise õpilaborisse. Tegu on V vooruga, et leida õpilaborisse täiendavaid hooneid. I voor toimus 2022. aastal, II voor 2023. aasta kevadel, III voor sügisel ja IV voor selle aasta alguses.

Viie vooru peale kokku saab õpilaboris osaleda kaheksa hoonet. Kui varasemates voorudes oli alaks vaid kesklinn, siis uues voorus on alaks kogu linn. Koostöös omanike ja erinevate ekspertidega soovitakse leida parimad meetodid Võru linnas asuvate ajalooliste hoonete energiasäästlikuks tervikrenoveerimiseks.

Sooviavaldus tuleb esitada hiljemalt 12. aprill e-posti teel See e-posti aadress on spämmirobotite eest kaitstud. Selle nägemiseks peab su veebilehitsejas olema JavaSkript sisse lülitatud. või Võru linnavalitsus, Jüri 11, Võru.

Konkursi tingimusi tutvustav infoseminar toimub 27. märtsil kell 17.30 Ideekoja I korrusel.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD