Menu

.      

Avatud talude päev kutsub talusid osalema

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Avatud talude päev kutsub talusid osalema

Avatud talude päev toimub tänavu 20.–21. juulini ning ootab talusid üle Eesti end üritusele kirja panema, et tutvustada kohalikku toidutootmist ja maaelu.

"Avatud talude päev on hea võimus väärtustada ja tuua esile Eesti toidutootjaid, kes kasvatavad meile tervislikku toitu kodu lähedal. Mida lähemalt tuleb toit, seda parem loodusele. Kvaliteetne kohalik toit on suur väärtus nii inimeste tervise, keskkonnahoiu kui ka toidujulgeoleku vaates. Tänan kõiki Eesti põllumajandustootjaid nende väga vajaliku töö eest," selgitas regionaalminister Madis Kallas.

Tamme talu ürdiaed Pärnumaal on avatud talude päeval osalenud igal aastal. "Meie jaoks on südasuvi parim aeg, sest taimed on siis kõige paremas kasvufaasis. Sel ajal on inimestel neid kõige huvitavam vaadata ja hea kaasa noppida. Tutvustame igal aastal oma tooteid ning oleme korraldanud töötubasid sellest, kuidas taimi korjata. Pakume külalistele degusteerimiseks oma tee- ja ürdisegusid, moose ja tuliseid hoidiseid. Kui inimesed tulevad ise koduõuele kohale, siis oleks patt neile oma tooteid mitte tutvustada ja pakkuda," selgitas Tamme talu ürdiaia perenaine Heli Viedehof.

Avatud talude päeva korraldavad regionaal- ja põllumajandusministeerium ja maaelu teadmuskeskus.

Avatud talude päeval osalemiseks tuleb talu või põllumajandustootmine registreerida avatud talude veebilehel. Registreerimine kestab kuni 31. maini.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD