Menu

.      

Riik soovib üle vaadata narkokuritegude karistusmäärad

  • Kirjutas BNS

Riik täiendas narkootiliste ja psühhotroopsete ainete nimekirja

Justiitsministeerium analüüsis narkootikumidega seotud kuritegude menetlus- ja karistuspraktikat ning selgitas välja aine käitlemise kuriteokoosseisude diferentseerimise võimalused - ministeerium hakkab vaagima, kas narkoainete käitlemise eest ette nähtud karistusi tuleks muuta.

Justiitsminister Madis Timpsoni sõnul on narkoainete käitlemise süütegude karistusi mõistlik senisest enam diferentseerida. „Lihtsalt öeldes on praegused karistused narkoainete enda tarbeks käitlejatele ja teistele müüjatele-vahendajatele praegu mõnel juhul üsna sarnased. Uimastipoliitika kujundamisel on aga leitud, et ainete tarvitajate karmilt karistamine ei aita nende käitumist muuta või sõltuvust vähendada. Seepärast on mõistlik karistusi eristada nii, et karmimad tagajärjed kaasnevad neile, kelle eesmärk on teiste tervise arvalt rikastuda ning enda tarbeks tarvitajate ette nähtud karistused oleksid neist leebemad,“ sõnas Timpson.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD