Menu

.      

Ilmaprognoos lubab juuni teiseks pooleks kuiva ja sooja ilma

  • Kirjutas Võrumaa Teataja

Kui juuni esimene pool ei ole nii soe, kui maikuu lõpp, siis kuu teine pool tuleb kuiv ja soe, prognoosib keskkonnaagentuur. 

Südasuviselt alanud jaanikuu jätkab veel paar päeva samal lainel. Põhja-Euroopat oma hõlma haarav madalrõhuala annab võimaluse rünksajupilvede arenguks. Tuleb alla mõni vihmahoog, äike on ka võimalik, kuid laialdaselt vihmavalinguid oodata pole.

Pärast 5. juunit kannab edelavool madalrõhkkonna serva mööda Läänemere idarannikule jahedama õhumassi. Öine õhutemperatuur langeb sisemaal kolm-neli pügalat alla 10 kraadi piiri, päevaste termomeetrinäitude ülempiir jääb 20 kraadi lähedale.

Pärast 10. juunit kandub madalrõhkkonna serva mööda üle Eesti sajuvööndeid. Tuul pöördub läänekaarest põhjakaarde ja ilm on ikka jahe.

Pärast 15. juunit kõrgrõhkkonna tugevnemisel sajuhood hõrenevad ning ilm muutub kuivemaks ja soojemaks.

Kui Skandinaavia kohal jääb kõrgrõhuala väheliikuvaks, siis on kuu viimasel kolmandikul vihmahooge vaid üksikuil päevil ja ilm on suviselt soe.

Keskmine õhutemperatuur kogu kuu lõikes kujuneb normilähedaseks või veidi kõrgemaks, kusjuures norm on 13,-15,9 kraadi. Sademeid on normist veidi vähem, kusjuures norm on 47-88 millimeetrit.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD