Menu

.      

Kaja Kallas esitati Euroopa Liidu kõrge välisesindaja kandidaadiks

  • Kirjutas BNS

Kaja Kallas esitati Euroopa Liidu kõrge välisesindaja kandidaadiks Foto: Jürgen Randma

Eesti peaminister Kaja Kallas osales 27. juunil Brüsselis Euroopa Ülemkogul, kus peamised teemad olid olukord Ukrainas, Euroopa Liidu kaitse- ja julgeolekupoliitika ning Lähis-Ida arutelu, strateegiline tegevuskava järgmiseks viieks aastaks ja tippametikohtade kandidaatide nimetamine, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

"Nimetamine Euroopa Liidu kõrge välisesindaja kandidaadiks on suur usaldus ja au nii mulle kui ka Eesti riigile. Ühtlasi on kolleegide otsus esitada mind kandidaadiks sümboolne ajal, mil tähistame oma riigi liikmelisuse 20 aasta möödumist EL-is," ütles peaminister.

Kallas lisas, et Euroopa Liidu välispoliitika on alates täiemahulise sõja algusest Ukrainas oluliselt tugevnenud.

"Tahan edaspidi töötada selle nimel, et saaksime veelgi tugevamaks. Kõige alus on ühtsus ja selleks peavad Euroopa institutsioonid ning liikmesriigid koos töötama, leidma viise, kuidas kokkukuuluvust tugevdada," sõnas ta.

"Euroopas käib sõda ja see on ELi välispoliitika kõige olulisem väljakutse. Samuti nõuab meie tähelepanu kasvav ebastabiilsus nii globaalselt kui ka Euroopa Liidu piiride taga," lisas Kallas.

Peaminister tõi välja, et järgmine samm on ärakuulamine Euroopa Parlamendis eesmärgiga saavutada kandidatuurile parlamendi liikmete toetus.

Lisaks kohtus peaminister neljapäeval Brüsselis NATO peasekretäri Jens Stoltenbergi ja Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga, kellega allkirjastas kahe riigi vahelise julgeolekukoostöö ja pikaajalise toetuse kokkuleppe.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD